Başrahibe Süleyman Mabedi`nin negatif hayat gücünü temsil eden siyah Boğaz sütunu ile pozitif hayat gücünü temsil eden beyaz Jachin sütunu arasında oturmakta. Bütün yaratılışın gizlerini simgelemek üzere, evrendeki iki büyük prensibin amblemleri olarak dizayn edilmiş olan bu sütunlar mabedin girişinde yer almakta olup, doğadaki bütün düzenlerin sırrını taşırlar.
Başrahibe, kucağında kutsal kanun anlamına gelen Tora kelimesi yazılı, bütün gözlerce görülmesi gerekmeyen bir tomarı saklamakta. Göğsünde eşit uzunlukta kolları olan güneş haçı pozitif ve negatif güçler dengesini temsil etmekte.
Sütunlar arasındaki örtü şuuraltının potansiyel olarak yeniden üretebilen tabiatını anlatan kadınsı nar ve erkeksi hurmalar ile süslenmiş. Ayağındaki hilal şeklindeki ayı dengeleyerek resimden dışarı doğru süzülen cüppesinin uçları 03. Sır- İmparatoriçe kartında arka planda görülen ve diğer kartlarda tekrar ortaya çıkan şuuraltı akımına işaret etmekte.
Başrahibe ayın bakire kızı olup başına bir tarafında büyüyen diğer tarafında küçülen ay hallerini de gösteren dolunayın sembolünü giymiştir. O, bazen İsis bazen Artemis olarak isimlendirilen ebedi dişiliğin sembolüdür. O antik dünyanın bütün bakire tanrıçalarına tekabül eder. Ruhsal aydınlanma iç ışığa kavuşmadır. Deli ve Büyücü sadece yaratıcı irade potansiyelini temsil ederken Başrahibe tezahür gücüne sahiptir. Görünen ve görünmeyen arasındaki bağlantıdır.
- Manevi zenginlik
- Bilgilerin sezgi ile gelmesi
- İç denge, artan güven, bağımsızlık ve sezgisel alan ile irtibat, şifa