Ziraat Bankası en güvenli ve en kazançlı vadeli mevduat ürününü duyurdu! Tek şart vade bitmeden para çekmemek!

Ziraat Bankası, parasını mevduat faizine yatırarak değerlendirmek isteyenlerin hesaplarında kullandıkları paraları enflasyon ve faiz riskine karşı koruyacak enflasyon endeksli vadeli mevduat ürününü duyurdu. İşte ayrıntılar…

Ziraat Bankası en güvenli ve en kazançlı vadeli mevduat ürününü duyurdu! Tek şart vade bitmeden para çekmemek!
Yayın Tarihi: 1.04.2020 22:07:41

Ziraat Bankası, parasını mevduat faizine yatırarak değerlendirmek isteyenlerin hesaplarında kullandıkları paraları enflasyon ve faiz riskine karşı koruyacak enflasyon endeksli vadeli mevduat ürününü duyurdu. İşte ayrıntılar…

Ziraat Bankası, enflasyona endeksli ve faiz korumalı vadeli hesap ürününü duyurdu. Ziraat Bankası, korumalı dönem vadeli hesap programıyla, enflasyona endeksli ve faize karşı korumalı vadeli hesap programıyla müşterilerini güvencesine alıyor. Ziraat Bankası, parasını enflasyona endeksli ve faiz korumalı vadeli hesap programıyla müşterilerini hem yüksek faizlerden koruyor hem de parasının faiz getirisini enflasyona endeksleyerek müşterilerini kazanç sağlattıyor. İşte detaylar…

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli-Faiz Korumalı mevduat hesabını TÜFE’ye göre hesaplıyor!

Ziraat Bankası, 366 gün vadeli olarak açılabilen enflasyona endeksli vadeli mevduat hesabı ürününü, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan en güncel TÜFE rakamları arasındaki 3 aylık değişim oranıyla hesaplıyor ve üzerine hesap açılışında belirtilen yıllık risk prim oranını ekleyerek parasını faize yatırmak isteyenlere en güvenli mevduat hesabı olma özelliği olan programla hizmet sunuyor.

TÜFE’nin 3 aylık enflasyon oranına vadeli mevduat hesabı uyarlamak ne demek?

Ziraat Bankası, Enflasyon Endeksli Vadeli Mevduat Hesabını TÜFE’ye 3 aylık değişim oranıyla hesaplıyor. Böylece, parasını vadeli mevduat hesabına yatıranların parası enflasyon oranı ile aynı oranda artış değerlenecek ve bankayla hesaplanan ilk faiz oranıyla da enflasyona endeksli faiz dışında risk prim oranıyla da ilave gelir elde edecek.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli-Faiz Korumalı Hesap açılırken hesaplanan risk primi nedir?


Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli-Faiz Korumalı Hesap açılışında belirlenen risk prim oranı vade dönüşünde 3 aylık endeks değişim oranı üzerine ileve edilecek orandır . Risk prim oranı hesap açılışı sırasında belirlenir ve sabit kalır; vade sonunda değişiklik göstermez.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli-Faiz Korumalı Hesap getirisi nasıl hesaplanır?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli-Faiz Korumalı Hesap, aşağıdaki hesaplamada 02.03.2020 tarihinde 10.000 TL olarak açılmış bir vadeli hesap için risk prim oranı ve yıllık enflasyon oranlarını numune göstererek belirtiliyor. Aşağıdaki grafikle basit bir hesapla yatırılan paradan ne kadar kazanç elde edileceği hesaplanabiliyor. Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli-Faiz Korumalı Hesap açarken tek şartını vade boyunca paranın çekilmemesi olarak koşuyor.



Risk primi nasıl hesaplanıyor?

Müşteriler, vade süresi dolduğunda enflasyon endeksli olan kısımdan kazançlarını  ​talep edip edinebilecek fakat risk primi için ilave edilen kazanç eklenmeyecek. Aşağıdaki hesaplamada 02.03.2020 tarihinde 10.000 TL olarak açılmış bir vadeli hesap için yıllık enflasyon oranları örnek olarak hesaba aktarılıyor.

Ödeme Dönemi Ödeme Vadesi 3 Aylık Dönemlerde Endeks Değişim Oranı Yıllıklandırılmış Oran Brüt Faiz Hesaplaması:


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR