YKS 2. tercihler ne zaman? YKS ek tercih sonuçları başvuru tarihi

ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı. ÖSYM Başkanı, YKS tercih sonuçlarının bayramdan önce açıklanacağını duyurmuştu ve tercih sonuçları 6 Ağustos tarihinde açıklandı. Peki YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih başvuruları ne zaman yapılacak ek başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS 2. tercihler ne zaman? YKS ek tercih sonuçları başvuru tarihi
Yayın Tarihi: 6.08.2019 12:22:00

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavının tamamlanmasının ardından sınav sonuçlarını açıklamış ardından gözler tercih sürecine çevrilmişti. Öğrenciler tercihlerini yapıp, tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu! 6 Ağustos 2019 Salı günü itibariyle ÖSYM YKS Tercih sonuçları da açıklandı! 

ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı. Şimdi gözler YKS ek tercih sürecinde. YKS 2. tercihleri ne zaman yapılacak ve YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu soruların yanıtı merak ediliyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla, tercih listesinde asil olarak kazanan üniversite adayları, bu üniversitelere kayıtlarını 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında tamamlayacak.

YKS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN? YKS 2. TERCİH SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS 1. tercih sonuçları 6 Ağustos salı günü saat 12.00 itibariyle açıklandı. Tercih yapmayan ve ek tercih sürecini bekleyen adaylar, YKS 2. tercihler ne zaman yapılacak? Sorusunun yanıtını araştırıyor ancak ÖSYM bunun için net bir tarih henüz yayımlamadı. 

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR