Yılbaşı ve Milli Piyango Denince Akla Gelen İlk İsim Olan Nimet Abla Kimdir?

Her sene yılbaşı yaklaşırken İstanbul Eminönü meydanında, ana caddenin hemen paralelinde uzun bir kuyruk görürsünüz. İşte bu kuyruğa sebebiyet veren Nimet Abla'yı yakından tanımaya ne dersiniz?

Yılbaşı ve Milli Piyango Denince Akla Gelen İlk İsim Olan Nimet Abla Kimdir?
Yayın Tarihi: 1.12.2017 13:57:00

Her sene yılbaşında birçok vatandaş zengin olma hayali ile yılbaşı biletleri kuyruklarına giriyor. Bu kuyrukların başında şüphe yokki Nimet Abla'nın yeri bir başka.

Nimet Abla Nerede? Nasıl Gidilir?

Eğer Eminönü tramvay durağını biliyorsanız, işiniz olduça kolay. Eminönü tramvay durağının orada sırtınızı denize dönüp dümdüz gidin. Zaten kalabalıkla birlikte Nimet Abla bayisini görmemeniz mümkün değil.

Nimet Abla Kimdir? Neden Bu Kadar Popüler?

Bu zamana kadar 40 kişiyi zengin eden Nimet abla, Milli Piyango denilince akla ilk gelen isim. 27 yaşındayken Eminönü’nde tütüncülük ve sarraflık yapan İsmail Bey ile evlenmişti. İsmail bey 1928 yılında, dükkanda Türk Tayyare Cemiyeti’nin çıkardığı piyango biletlerini de satmaya başlamıştı. Biletleri esnafa veresiye dağıtıp paraları toplayamayan İsmaiş Bey iflasın eşiğine gelmişti ki Nimet Abla dümenin başına geçti.

Tütün, kırtasiye ve bilet satışına başlayınca baş bayiler durumdan rahatsız oldu ve küçük işletmelerin müşterileri ellerinden almalarını engellemek için rekabete girerek Nimet Ablaya da bilet vermemişti. Nimet Abla “bilet vermezseniz Ankara’ya gideceğim” deyince  10.000 adet bilet vermeye mecbur kaldılar.

İyi bir satıcı olan Nimet Abla elindeki biletleri satabilmek için küçük şeker kutularını biletle birlikte promosyon olarak verme kararı aldı. Bu şekilde 10.000 adet bileti kısa zamanda sattı. Yüksek sayıda bilet satmasına karşılık aynı oranda talihliye satış yapma ihtimalide artmış oldu. 


1931 yılında 100.000 liralık büyük ikramiye biletini o satınca önü açıldı ve satışlarındaki rakamı hızla katlamaya başladı. Nimet Abla sürekli kazandıran piyango bileti yenilik peşindeydi, reklam ve promosyona önem veriyordu. Sattığı biletlerin kaybolmaması için ön yüzünde kendi resminin olduğu zarflar bastırıyor, 
Anadoludaki müşterileriyle mektuplaşıyor, ödeme zorluğu olanlar için taksitle bilet satıyordu. Milli Piyango Efsanesi olan Nimet Abla, bugüne kadar tam 40 kişiyi zengin etti. Günümüzde Nimet Abla’nın bayisini artık kendi adını taşıyan yeğeni, Nimet Özden işletiyor.

Buradan da anlıyoruzki; iyi bir satış yöntemi ve yenilikçi düşünce, başarıyıda peşinden sürüklüyor. Satışta reklam, promosyon ve inovasyon çok önemlidir. Nimet abla her yıl diğer bayilere oranla çok daha fazla bilet satabildiği için, talihli kişinin kendisinden bilet alma olasılığı da artıyor.

Uzun Kuyruklar Beklemek İstemiyorsanız

Eminönü'ne kadar gitmişken bilet almadan geri dönmeyin. Evet bazen Nimet abla kuyruğu çok uzun oluyor ama bu bilet almanıza engel değil.

Çevrede bilet satan birçok bayi ve biletçi var. Biz de tesadüfen tanıştığımız ve geçtiğimiz senelerde büyük ikramiye ile teselli ikramiyesi kazandıran aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olan Hatice öğretmeden alıyoruz biletlerimizi.

Kendisiyle yaptığımız söyleşide Hatice öğretmenimiz geçtiğimiz senelerde kazandırdığı 15 trilyonluk ikramiye için kazanan kişinin kendisi ile iletişime geçmediği için kırgın olduğunu belirtti.

Tavsiyemiz mutlaka size kazandıran bilet bayini görün :)






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR