Yeşilçam'ın usta oyuncusu Süleyman Turan hayata gözlerini yumdu! Süleyman Turan neden öldü kaç yaşındaydı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu 83 yaşındaki Süleyman Turan bu sabah saatlerinde Kadıköy'deki evinde hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Süleyman Turan hayata gözlerini yumdu! Süleyman Turan neden öldü kaç yaşındaydı
Yayın Tarihi: 10.09.2019 10:42:00

Yeşilçam'da bir yıldız daha yitip gitti. Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Süleyman Turan 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kendine çok iyi bakan Turan, sabah erken saatlerde Kadıköy'deki evinde yaşamını yitirdi. 

Henüz cenazesinin detayları belli olmayan Süleyman Turan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz...



SÜLEYMAN TURAN KİMDİR?


Süleyman Turan, 19 Kasım 1936 tarihinde İstanbul Kadıköy'de doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Kadıköy'de bitirdi. Daha küçük yaşlarda sanata olan ilgisiyle halkevlerine gitti. İstanbul Üniversitesi İngiliz Filolojisi bölümüne giren Turan, 3. sınıfta okulu bırakmak zorunda kalmış.

Sanat yaşamına tiyatro ile başlayan Süleyman Turan, bir dönem dergi ressamlığı yaptı. Oynadığı filmler dışında uzun süre resim ve karikatürle de uğraşan Turan'ın çizimleri Akbaba dergisinde yayınlandı. Afişler, kitap kapakları, ve senaryosunu da yazdığı çizgi roman ressamlığı yaptı.



1963 yılında Ses dergisinin yarışmasıyla sanat dünyasına adım atan Süleyman Turan, genellikle esas oğlanın sadık dostu rolüyle sevecen tiplerin aranan ismi oldu. Birçok sinema filmi ve dizide rol alan usta oyuncu, üç film senaryosu yazmıştır. Bunlar; Dönme Dolap (Sinema Filmi)1983, Baş Belası (Sinema Filmi)1982, Sevgili Dayım (Sinema Filmi)1977 filmleridir. İlk filmi Sayın Bayan'dır. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR