Yeni Toyota Corolla Hibrit ne kadar? O Ses Türkiye şampiyonu ne kazanacak

O Ses Türkiye büyük ödülü 2019 Yeni Toyota Corolla Hibrit fiyatı ve teknik özellikleri merak ediliyor. O Ses Türkiye şampiyonu alacağı ödül olan Yeni Toyota Corolla ücreti ve fiyatı sizler için araştırdık.

Yeni Toyota Corolla Hibrit ne kadar? O Ses Türkiye şampiyonu ne kazanacak
Yayın Tarihi: 27.01.2019 23:20:00

O Ses Türkiye Büyük Finali kazanan isme verilecek ödül belli oldu. O Ses Türkiye 2019 şampiyonu Toyota Corolla Hibrit sahibi olacak. O Ses Türkiye'de gece boyunca reklamı dönen Toyota Corolla Hibrit fiyatları, teknik özellikleri merakla bekleniyor. Toyota Corolla Hibrit ne zaman çıkacak, teknik özellikleri neler, fiyatı merak ediliyor. O Ses Türkiye ödülü olan Toyota Corolla Hibrit kazanan kim olursa olsun muhteşem bir arabaya sahip olacak. 

Yeni Toyata Corolla Hibrit Teknik özellikleri neler



Güncellenen görüntü ve motorlarla birlikte bizleri sürüş dinamiği konusunda da yepyeni standartlara yükselmiş bir Corolla ailesi bekliyor. Kullanılan platformun bir getirisi olarak yüzde 60 daha iyi burulma direncine sahip olan yeni jenerasyonun aynı zamanda ağırlık merkezi de hissedilir oranda geliştirilmiş durumda. Gövde tiplerine bakılmaksızın tüm versiyonlarda ön ve arka bölümde bağımsız süspansiyon mimarisine yer verilmiş olması da bilinmesi gereken noktalar arasında. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye giriş yapan yeni Ford Focus‘ta bunun sadece station wagon versiyonda standart olarak sunulduğunu da güncel bir örnek üzerinden kıyaslayabiliriz. Kablosuz akıllı telefon şarjı, 8 inçlik multimedya sistemi, 7 inçlik dijital sürücü ekranı, 10 inçlik head-up display, çarpışma önleme sistemleri, yaya ve bisiklet algılama, adaptif hız sabitleyici, direksiyon ve şerit asistanı gibi pek çok donanıma da sahip olacak 2019 Toyota Corolla Sedan’ın önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibarıyla kendini göstermesini bekliyoruz. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez.




Resmi kaynaklardan gelen bilgilere baktığımızda Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil olan Toyota C-HR‘dan tanıdığımız motor karşımıza çıkıyor. Kendi kendini şarj edebilir yapıda olan elektrik sisteminin kullanıldığı bu birliktelikte, içten yanmalı kısmı 1,8 litrelik motora emanet. 120 beygir gücünde olacağı açıklanan bu seçeneğin ortalama yakıt tüketim değeriyse 4,3 litre olarak teknik tabloya yansıyor. Kullanıcılar bunun dışında 130 beygir güç üreten 1,6 litrelik benzinli motoru da tercih edebilecek. Toyota’nın bu makine için paylaştığı tüketim değerininse 6,1 litre olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez.

Son nesil Corolla'nın hibrit türevleri Toyota Otomativ Sanayi Sakarya'da üretiliyor. Toyota'nın merakla beklenen modeli Corolla Sedan tanıtıldı. 12. nesle taşınan model, pek çok yeniliği ile beraber geldi. Motor seçenekleri arasına hibrit versiyonu eklenen Corolla ailesinin elektrikli modellerini Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye üretecek. Firmanın Sakarya'da bulunan tesisinde imal edilecek modelin ilk örnekleri 2019 yılının Ocak ayında ortaya çıkacak. Corolla hibrit, C-HR hibrit ile beraber Toyota'nın Türkiye'de ürettiği 2. hibrit model olacak.

Corolla Sedan'ın hibrit türevi C-HR'da da bulunan 122 beygirlik 1.8 litrelik hafif hibrit motora sahip olacak. Ülkemizde 1.6 litrelik benzinli versiyonu ile de satılacak model, altı ileri vitesli manuel şanzıman ya da opsiyonel CVT şanzıman ile eşleştirilecek.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki tesisini ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: " Tüm dünyayla aynı zamanda seri üretime girecek Corolla Sedan Hibrit modelini görme ve kullanma imkânım oldu. İlk defa bu sınıfta hibrit bir araç Türkiye’de üretilecek. Gelişen teknoloji sayesinde, elektrikli ve hibrit araçlar hızla yaygınlaşıyor ve konvansiyonel motorların yerini alıyor. Avrupa’da hızla dizel otomobillerin yerini alan bu teknolojinin ülkemizde üretilecek olması önemli. Biz de bu yöndeki proje ve yatırımlara öncelik veriyoruz. Geçtiğimiz yılki 280 binlik kapasitenin yüzde 90’ını ihraç eden fabrika, ileri teknolojilerle ülkemize yatırım yapmaya devam ediyor. Yeni hibrit araçlar Ocak ayında seri üretimden çıkacak ve Şubat’ta ülkemiz pazarına sunulacak. Araç başına yüzde 50’ye varan yakıt tasarrufu sağlayan bu yeni modelin 100’den fazla ülkeye Türkiye’den ihraç edilmesi planlanıyor. Bizler, yakıt tasarrufu sağlayan çevre dostu hibrit ve elektrikli araçların ülkemizde üretilip kullanılmasını desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR