Yatak Odasında Lambader Seçimi

Lambader ayaklı, yerden farklı yüksekliklerde konumlanabilen abajura benzeyen tasarımıyla yere doğru ışık veren bir aydınlatma ürünüdür.

Yatak Odasında Lambader Seçimi
Yayın Tarihi: 29.08.2022 10:01:00

Lambader ayaklı, yerden farklı yüksekliklerde konumlanabilen abajura benzeyen tasarımıyla yere doğru ışık veren bir aydınlatma ürünüdür. Lambader bir aydınlatma aracı olmakla birlikte iç mekanlarda dekorasyon amaçlı da kullanılan estetik bir eşyadır. İç mekanlarda, salonda, oturma odasında, çalışma odasında ve yatak odalarında tercih edilir. Yatak odalarına ayrı bir hava katan lambaderin avizelere ve apliklere göre daha avantajlı yönleri bulunur, bunlardan biri ışığı aşağı doğru yansıttığı için dinlendiğiniz odada rahatsız edici bir aydınlık oluşturmaz, bir diğeri doğrudan göze ışık gelmediği için gözünüzü de yormaz. Bu nedenle yatak odalarında dinlenmek için ideal olan soft aydınlığı sağladığından, yatak odalarında fazlaca tercih edilen aydınlatma ürünlerindendir. Fazla aydınlığa maruz kalmak hem gözleri hem de vücudu genel anlamda yorduğundan, lambader bulunan ortamda dinlenmek rahatlık verir. Lambaderler yatak odalarında dekorasyona katkı sağlaması açısından da iç mimarların sıklıkla kullandığı aydınlatma eşyalarının başında gelir.
 

Binbir Çeşit Lambader Modelleri 


Yatak odalarında aydınlatma ve dekorasyon amaçlı kullanıldığından, model olarak çok geniş skalada lambader bulmak mümkündür. Temelde ayaklı bir aydınlatma ürünü olduğundan, tek ayaklı modelleri, yaygın olarak tercih edilen tripod adı verilen, 3 ayaklı modelleri ile birlikte kendine has farklı ayak tasarımlarına sahip, tasarım ayaklı modelleri bulunur. Standart olan tek lambalı modellerin yanı sıra, genelde karpuz lamba apliklerle tasarlanan çoklu lambalı ürünler vardır. Lambaderin yapıldığı malzemeye göre genelde iki ayrı kategoride ürün seçeneği vardır. Ayak ve gövde kısmı metal malzemeden yapılan metal modeller ilk grupta, ayak ve gövde kısmında ahşap malzeme kullanılan daha doğal görünümlü ahşap modeller ise diğer grupta yer alır. Metal lambader modellerinde pirinç, krom, bakır metalleri yaygın olarak kullanılır. Ahşap lambader modellerinde ise masif ahşap ya da kütük ahşap modelleri en çok tercih edilen ürünlerdendir. Ahşap modellerde farklı ağaç türleri kullanılır, el işçiliği fazla olan ürünler dekorasyona ayrı hava katar. Yatak odasında tercih edilen dekorasyona göre, klasik  lambader modelleri, spor modeller, modern stilli modeller tasarlanır. Yatak odasında konforlu şekilde kitap okumayı sağlamak için, ışığın arkadan gelmesini sağlayacak şekilde koltuk, komodin yanı ya da yatak baş ucu gibi alanlara ürünün yerleştirilerek kullanılması yaygındır. Modern stilli ürünler içerisinde yatak odalarında yine baş ucunda tercih edilen, aydınlatma, dekorasyon işleviyle birlikte sehpa işlevine de sahip sehpalı lambader modelleri bulunur, bu ürünler işlevselliğinin fazlalığı nedeniyle sıkça tercih edilir.
 

Lambader Fiyatları Neye Göre Değişir? 

Lambader fiyatlarını belirleyen bir kaç kriter bulunur. Marka, model, tasarım ve üretim yöntemi bu kriterler arasında yer alır. Fiyat belirleyen özelliklerden biri lambaderin yapımında kullanılan malzemelerdir. Metal ürünlerde kullanılan metalin türü, miktarı, dayanıklılığı artıran ilave alaşım olması, ürün fiyatına doğrudan etki eder. Aynı şekilde ahşap modellerde kullanılan ahşabın türü, ahşabın gördüğü ilave işlemler ürünün fiyatına etki eder. Doğal ahşaptan üretilen ürünler ile endüstriyel ahşaptan üretilen ürünler arasında fiyat farkı bulunur. Bununla birlikte tek lambalı modeller yerine çoklu lambalı ürünlerde, birden fazla aplik kullanılması şartı ürün fiyatını arttırır. Diğer bir unsur lambaderde el işçiliği bulunmasıdır. El işçiliği olan ürünlerde fiyatlandırma değişebilir. Üründe el işçiliğinin yoğunluğu da fiyata etki eder. El işçiliği kadar tasarım bakış açısı da fiyatlar üzerinde belirleyici olur. Tasarımsal modeller genellikle sipariş üzerine kişisel beğeni için üretilir ve seri üretimi yoktur. Benzersiz bir lambader kullanımı için tercih edilebilir.
 

Lambader Seçimi Nasıl Olur? 

Yatak odalarında lambader seçiminde öncelikle ürünün hangi malzemeden olacağına karar vermek gerekir. Malzeme konusunda yaşam alanlarının genel dekorasyon bakış açısı önemlidir. İkinci kriter yatak odasının dekorasyonuna uygun modeli ve rengi seçmek konusudur. Modern stille dekore edilen bir yatak odasında, modern tasarımlı bir ürün tercih edilebilir. Gri ya da kırmızı ağırlıklı bir yatak odasında siyah lambader gibi renler tercih edilebileceği gibi; dekorasyona derinlik kazandırması açısından zıt renk grupları da denenebilir. Aradığınız şık tasarımlı, kaliteli lambaderi Koçtaş Web sitesini hemen şimdi ziyaret ederek bulabilirsiniz.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR