Volkswagen Turkey kuruldu! Manisa'da hizmet verecek

Alman menşeili otomotiv devi Volkswagen yeni yatırımını Türkiye'ye yaptı. Manisa'da kurulan Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sermayesi ise 943.5 milyon TL olarak açıklandı. İşte detaylar...

Volkswagen Turkey kuruldu! Manisa'da hizmet verecek
Yayın Tarihi: 2.10.2019 13:52:00

Geçtiğimiz aylarda yeni bir yatırım yapacağını açıklayan otomotiv devi Volkswagen yaklaşık bir yıldır kuracağı fabrika için Bulgaristan ve Türkiye arasında gidip geliyordu. Ancak bugün yapılan açıklamaya göre şirket tercihini Türkiye'den yana kullandı. 

Ticaret sicil gazetesinde bugün yayımlanan belgeye göre Volkswagen tarafından kurulan şirketin sermayesi 943.5 milyon lira olarak açıklanırken,  yeni şirketin faaliyet amacı "otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı... satışı, ithalatı ve ihracı" olarak belirlendi.


Ayrıca gazeteye göre yayınlanan şirketin adı Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ olarak açıklandı. Şirketin merkezi ise "Keçiliköy OSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa" oldu. Yeni şirketin araç üretim kapasitesi ise 300 bin adet olacağı söyleniyor. 

Bu hamlenin ardından ​Volkswagen Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'in hisseleri %5 arttı.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR