Vodafone ve Huawei'den Dünyanın İlk 5G Araması

Vodafone ve Huawei tarafından gerçekleştirilen yeni teknoloji 5G NSA (Bağımlı-Non Standalone) kullanılarak yapılan dünyanın ilk 5G araması başarıyla sonuçlandı.

Vodafone ve Huawei'den Dünyanın İlk 5G Araması
Yayın Tarihi: 28.02.2018 15:21:00

İlk olarak 4G teknolojisiyle başlayan ve sonrasında ek olarak 5G teknolojisi sağlanarak kurulan data aramasında, aynı hat üzerinden HD görüntülü arama denemesi de başarıya ulaştı.

Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce İspanya'da, başarıyla gerçekleşen denemenin ardından Vodafone Şebeke Stratejisi ve Mimarisi Grup Başkanı Santiago Tenorio, “Vodafone için 5G’nin hayata geçirilmesi konusunda önemli bir dönüm noktası. Başarıyla tamamlanan bu ilk 5G araması, 2018 yılı boyunca Avrupa çapında gerçekleştireceğimiz yeni 5G denemelerinin önemli bir adımı” dedi.




Test şebekesiyle yapılan aramayla gerçekleşen bu deneme, 5G bağlantısı üzerinden sadece 5G datanın değil aynı zamanda 4G ile 5G şebekeler arasında geçişlerin, başarıyla gerçekleştiğini bizlere gösteren ilk test oldu.

Ayrıca, Santiago Tenorio  "Bu başarılı test, 2018 yılı boyunca Avrupa çapında yeni 5G denemelerinin ilk adımı olacak" dedi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR