UEFA Başkanı: Arap takımları asla Avrupa Kupaları'nda yer almayacak!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan takımlarının asla Şampiyonlar Ligi'nde ya da bir başka Avrupa kupasında olmayacağını açıkladı.

UEFA Başkanı: Arap takımları asla Avrupa Kupaları'nda yer almayacak!
Yayın Tarihi: 1.09.2023 14:15:00

Arap yarımadası dünayca ünlü yıldızlara verdikleri büyük paralarla futbol kültürünü Avrupa'da adeta yok etmeye başladı. Eleştiriler sürerken UEFA'dan açıklama geldi.

Arapların verdiği yüksek fiyatlarla Arabistan'a transfer olan dünyaca ünlü yıldız fıutbolcular sporseverler tarafından büyük tepki görüyordu. Ronaldo'nun ardından son olarak Neymar inanılmaz yüksek rakamlarla Arap takımı Al Hilal'e transfer olmuştu.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin eleştiriler sonrası bir açıklama yaptı. Ceferin, Suudi Arabistan takımlarının asla Şampiyonlar Ligi'nde ya da bir başka Avrupa kupasında olmayacağının altını çizdi. Ceferin, Suudi Arabistan'ın futboldaki atılımıyla ilgili olarak, "Bu, yapmaya çalıştıkları şey için doğru yol değil, oyuncu ve antrenör yetiştirmeye çalışmaları gerekiyor ama bu benim sorunum değil" dedi.


"ASLA KATILAMAZLAR"

Suudi Arabistan'a giden oyuncular hakkında da konuşan Ceferin, "Futbollarının zirvesindeki en iyi oyuncuların Suudi Arabistan'a gittiğini düşünmüyorum. İnsanlar bana oraya giden oyuncuları anlattığında oyuncuların son kulüplerinin neresi olduğunu hatırlamıyorum." dedi.

Ceferin, Suudi Arabistan kulüplerinin Avrupa kupalarına katılacaklarına dair de "Bir medya kuruluşu bize sormadan bu konuyu anlattı. Şampiyonlar Ligi'ne, Avrupa Ligi'ne veya Avrupa Konferans Ligi'ne yalnızca Avrupa kulüpleri katılabilir. Suudi Arabistan kulüpleri katılamaz." dedi. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR