Tuncel Kurtiz ölümünün 6. yılında özlemle anılıyor! Tuncel Kurtiz ne zaman öldü? Mezarı nerede

Usta sanatçı Tuncel Kurtiz'in aramızdan ayrılışının 6. yılında arkasında binlerce; dizi, tiyatro ve film bırakan başarılı oyuncu sevgi ve özlemle anılıyor. Sosyal medyada herkesin andığı Tuncel Kurtiz kimdir? Kurtiz'in mezarı nerede? çok merak edildi. İşte detaylar...

Tuncel Kurtiz ölümünün 6. yılında özlemle anılıyor! Tuncel Kurtiz ne zaman öldü? Mezarı nerede
Yayın Tarihi: 27.09.2019 09:43:00

Altı yıl önce hayata gözlerini yuman Tuncel Kurtiz gerek sanatçı gerek devrimci kişiliğiyle gönüllerde taht kurmuştur. 27 Eylül 2013 günü aramızdan ayrılan Kurtiz, arkasında bıraktığı binlerce dizi, tiyatro ve filmlerle anılmaya devam ediyor. Son olarak Ezel dizisiyle herkesin aklında yer eden Tuncel Kurtiz kimdir? Tuncel Kurtiz mezarı nerede? her yerde aranmaya başladı. İşte detaylar...



TUNCEL KURTİZ KİMDİR?

Tam adı  Tuncel Tayanç Kurtiz 1 Şubat 1936'da Kocaeli'de doğdu. Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu ancak hiçbirini bitiremedi. 

İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlayan Tuncel Kurtiz, birçok sinema filminde de oynadı. Sürü filmiyle zirveye çıkan başarılı oyuncu 100'e yakın sinema filminde oynadı. 1980 darbesinin ardından yurtdışında yaşamaya başlayan Kurtiz, orada da tiyatro ve sinema projelerinde yer aldı ve 90'lı yıllarda Türkiye'ye geri döndü.

2000'li yıllarda oynadığı dizilerle hafızalara kazınan  Tuncel Kurtiz, özellikle Ezel dizisinde canlandırdığı Ramiz Dayı karakteriyle efsane oldu. 

Menend Kurtiz ile evli olan usta oyuncunun slı adında bir kızı ve Mirza adında bir oğlu vardır. 2013 yılında Etiler'deki evinde kalp krizi geçirip yaşamını kaybeden Kurtiz, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde defnedildi. 


Yani Tuncel Kurtiz'in mezarını ziyaret etmek için Çamlıbel Köyü'ne gitmeniz gerekiyor. Biz de herkes gibi usta sanatçıyı saygı ve özlemle anıyoruz. 

TUNCEL KURTİZ'İN SÖZLERİ

"Cesurun bakışı korkağın kılıcından keskindir yeğen!"

"Yemin etmeden bir daha düşün, çünkü sadakatIe başIayan her şey ihanetIe biter."

"Bazen öyle acır ki için değiştin sanırsın şimdi dersin. Şimdi her şeyi yapabilirim."

"Herkesin kimseye anlatamadığı gizli bir sırrı, herkesin kimseye gösteremediği gizli bir yüzü vardır yeğen..." "Ben her şeyi olan ve kaybedeceği hiç bir şey olmayan insanım."

"Ölüm gibidir sadakat. Bir kere çizgiyi geçtin mi, geri dönüş yoktur."

"Hayatın kuralı bu ne kadar uzağa gidersen git, başladığın yere dönersin sonunda."

"Kadere inanan insan tesadüfe inanmaz. Tesadüfe inanan adamsa kaderini kendi elinde tutamaz.". "Mesele ölmek değil dost bildiğin en güvendiğin adamın eliyle ölmekmiş mesele..."

"Geçmişe takıIıp kaImak ne demek çok iyi biIirim. Artık orda oImayanı aramak ne demek cidden çok iyi biIirim."

"Ne kadar değişirsen değiş, Nerede mutlu olduysan hep oraya çevirirsin kafanı."

"İnsan bir gün gırtlaklayacağı tavuğu sevmeye kalkarsa, aç kalır!"

"Sevdiğini korumak için savaşman yetmezse eğer; en karanIık çare onun sevgisini öIdürmektir. Sevdiğini kurtarmak için en kötü ihtimaI, en son yoI ona ihanet etmektir."

"Bin kere dönsen o güne, bin kere ihanet edecekIer sana. Herkes doğasının gereğini yapar. Bin kere ihanet etseIer sana çaresi yok bin kere gidersin yanIarına."

"Rüya gerçeğe ne kadar yakın oIursa, uyandıktan sonra duyuIan acı da o kadar büyük oIur."






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR