TCG Anadolu'ya Avrupa'da Yabancı Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Dünya basınında ses getiren TCG Anadolu'nun başarısı ile ilgi özellikle Almanya, Fransa, İtalya başta olmak üzere birçok ülke önemli haberlere imza attı.

TCG Anadolu'ya Avrupa'da Yabancı Vatandaşlardan Yoğun İlgi
Yayın Tarihi: 18.05.2023 18:32:00

Türk savunma Sanayisi dünya basınında da ses getirmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam desteği ile gelişen savunma sanayi artık meyvelerini vermeye başladı.

Günümüzde popülerliği her geçen gün artan savunma sanayi alanına Türk gençleri de yoğun ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Teknofest teknoloji etkinliğine tam 1 milyon yarışmacı katıldı. Yabancı yarışmacıların da yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlikte kazanan yine Türk gençliği oldu. Birçok proje ile yarışmaya katılan gençler, Türkiye'nin geleceğine ve uzay sanayisine nasıl katkıda bulunabileceklerini tüm dünyaya duyurdular.

Baykar'ın öncülüğünde gerçekleşen Teknofest'e yoğun ilgilin tabiki tek sebebi reklam ve tanıtım kampanyaları değil. Baykar, geçtiğimiz yıllarda bu alanda çok ama çok büyük yeniliklere imza atttı. Birçok İha üreten Baykar, TB2 ile dünyada sesini çok yüksekten duyurdu. Bu yıl Kızılelma SİHA'sını havalandıran Baykar sadece kendine değil Türkiye'ye çok büyük bir miras bıraktı. 


Yalnızca Baykar'la değil, savunma sanayimiz Türkiye'nin tüm savunma şirketleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde denizle buluşan TCG Anadolu gemisine Türk vatandaşlarından yoğun ilgi vardı. Önce İstanbul'da ardından da İzmir'de sergilenen TCG Anadolu gemisine girişlerde km'lerce kuyruklar oluştu.

Hal böyleyken dünya basınında da bu atılımlar geniş yankı uyandırıyor. Avrupa basınının kadrajında olan Türk savunma sanayisiyle ilgili yapılan haberler, hem Avrupa'da yaşayan Türkleri, hem de yabancıları oldukça etkiledi. Özellikle Tiktok ve YouTube özelinde hazırlanan Türkiye Savunma sanayisiyle ilgili içerikler bitmek tükenmek bilmiyor. 

İşte TCG Anadolu gemisinden övgüyle bahsedilen videolardan bir tanesi.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR