TBMM Geçti, Yeni Meclis Onay Verecek: Asgari Ücret İle Çalışan Herkese Ek Ödeme 5500 TL Verilecek!

TBMM Geçti, Yeni Meclis Onay Verecek: Asgari Ücret İle Çalışan Herkese Ek Ödeme 5500 TL Verilecek!

TBMM Geçti, Yeni Meclis Onay Verecek: Asgari Ücret İle Çalışan Herkese Ek Ödeme 5500 TL Verilecek!
Yayın Tarihi: 17.05.2023 22:14:00

Asgari ücretli çalışanlar için büyük bir müjde geldi. Ara zam beklentileri devam ederken, ek ödeme yapılacağı duyuruldu. TBMM tarafından onaylanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararla, asgari ücretliye 5500 TL ek ödeme yapılacak. Bu destek ödemesi koşulsuz ve şartsız olarak verilecek, böylece milyonlarca asgari ücretli rahat bir nefes alacak. Ödemeler Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında çalışanların hesaplarına yatacak.

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri, milyonlarca çalışan tarafından yakından takip edilmektedir. Çalışanlar, maaş zammı beklentisiyle birlikte gelecek ek destek ödemelerini de merak etmektedir. Bu bağlamda, asgari ücretli çalışanlara yönelik 5500 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu. TBMM tarafından onaylanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararla birlikte, asgari ücretlinin maaşına her ay 5500 TL ek ödeme yapılacak. Bu ek ödeme, işverenler tarafından asgari ücretli çalışanlara ısınma yardımı olarak sunulacak.


Kararın TBMM'den geçmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmasıyla birlikte, asgari ücretli çalışanlara büyük bir müjde verilmiş oldu. Ek 5500 TL ödeme, üç ay boyunca devam edecek ve temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zam öncesinde asgari ücretle çalışanlar 9500 TL maaş alacaklar. Bu şekilde, asgari ücrete erken zamdan bahsetmek mümkün hale gelmiştir.

Başvuru şartı olmayan bu ek ödeme, işverenlerin kendi inisiyatifine bağlı olarak verilecektir. Devlet, asgari ücret ödemesine ek olarak 1000 TL ödeme yapan işverene teşvik ve prim desteği sağlamaktadır. Böylece, asgari ücretle çalışanlara ısınma yardımı olarak verilen 1000 TL ödemelerden vergi ve prim kesintisi yapılmamaktadır. Bu nedenle, birçok işveren asgari ücretli çalışanlarına ısınma yardımı ödemesi yapmaktadır.

TBMM'den geçen bu karar, Kasım ayından Haziran ayına kadar olan dönemi kapsamaktadır. İşverenler, önümüzdeki üç ay içinde her biri 1000 TL olan asgari ücret yardımlarını yapabileceklerdir. Böylece toplam yardım miktarı 5500 TL'ye ulaşmış olacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR