Tarımsal Üretim ve Gıda Arz Güvenliği Önemli Bir Konu Olarak Gündemde

Tarımsal Üretim ve Gıda Arz Güvenliği Önemli Bir Konu Olarak Gündemde

Tarımsal Üretim ve Gıda Arz Güvenliği Önemli Bir Konu Olarak Gündemde
Yayın Tarihi: 23.04.2023 21:31:00

Tarımsal üretim, istihdama katkısı, sanayiye sağladığı ham madde ve gıda arz güvenliği noktasında ülkeye önemli katma değer sağlayan sektörlerin başında gelmektedir. Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir kalkınması noktasında da kırsal alanların geliştirilmesi önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektörünün mevcut durumunu analiz ederek, geleceğe dönük sürdürülebilir politikalar üretmektedir.

Küresel iklim değişikliği, Kovid-19 salgını, savaşlar ve doğal afetler gibi faktörler gıdanın önemini her geçen gün artırmaktadır. Nüfus artışı, kentleşme oranı, turist sayısı, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, gelir düzeyinin yükselmesi, toplu tüketim yerlerinin çoğalması, göçler, hava, kara ve deniz ulaşımının gelişmesi gibi konuların da gıdaya olan talebi artırmaktadır. Bu nedenle, gıda arz güvenliği milli savunma sanayisi kadar önemli bir konudur.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimi korumak amacıyla, son 20 yılda olduğu gibi tarımsal politikalarını planlamaktadır. Tarım sektörü, Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olabilmesi için önemlidir. Bu nedenle, üretim kaynakları sürdürülebilir bir şekilde kullanılarak tarımsal politikalar geliştirilmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kırsal Dönüşüm Projesi" kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere 10 müjde açıklamıştır. Bu müjdelerin hayata geçirilmesiyle, üreticiler korunacak ve tüketiciler korunarak tarımsal üretim altyapısı güçlendirilecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR