Tarihi Başarı! Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu Oldu

Londra'da düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metre finalinde Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu oldu.

Tarihi Başarı! Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu Oldu
Yayın Tarihi: 11.08.2017 13:37:00

Londra'da devam eden 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Ramil Guliyev, 20.09'lik dereceyle altın madalya kazandı.​Güney Afrikalı Wayde Van Niekerk 20.11 ile gümüş, Trinidad Tobagolu Jereem Richards ise 20.11 ile bronz madalya kazandı.

Ramil, bu sonuçla Türkiye’ye Dünya Atletizm Şampiyonaları tarihindeki ilk altın madalyasını kazandırmış oldu.


Milli atlet, yarış sonrası TRT Spor'a şu açıklamalarda bulundu, "Benim için çok inanılmaz bir yarışma oldu. Bunu başarabileceğime sene boyunca inanmıştım. Bundan sonra inşallah olimpiyatta madalya gelir. Usain Bolt burada olsun isterdim ama olmadı. Sıra bizde, inşallah daha iyi olur. Azerbaycan bayrağıyla tur atma isteğim vardı. Ben bunu yaptım. Yarış çok zor geçti. Bütün sporcular çok hazırdı. Yarışta kim kuvvetliyse o kazandı."

AZİZ YILDIRIM DUYGULANDI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün sporcusu milli atlet Ramil Guliyev'in İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya almasından dolayı çok gururlandığını ve ağlayacak duruma geldiğini söyledi.


Kulüp televizyonu FBTV'ye telefonla bağlanan Yıldırım'ın Ramil Guliyev'in tarihi başarısından bahsederken sesinin titremesi dikkat çekti. Milli atletin dünya şampiyonu olmasından dolayı duyduğu gururu dile getiren başkan Yıldırım, "Bu akşam ağlayacak pozisyondaydım. Böyle bir çocuğumuzun dünya şampiyonu olmasından dolayı çok gururluyum. İnşallah diğer sporcularımız da bunu başarırlar." diye konuştu.

Aziz Yıldırım, Ramil'in kazandığı şampiyonluğu Fenerbahçe camiasına ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu ve, "Ramil'in bu geceki başarısı, basketbolda Avrupa şampiyonu olan takımımızın başarısıyla eşdeğerdedir, hatta daha fazladır. Burada bireysel bir mücadele olmaktadır. Her şey olabiliyor. Ramil'in buraya gelişinde Fikret Çetinkaya'nın Gürsel Özyurt'un çok büyük emekleri vardır. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da çok büyük katkıları olmuştur." diye konuştu.


Ramil Guliyev'in Türk atletizminin adını dünyaya duyurduğunu aktaran Yıldırım sözlerine şöyle devam etti, "Azerbaycan devletine de teşekkür etmek lazım. Ramil, bugün iki devletin, bir milletin çocuğu olarak koşmuştur. Bizi gururlandırmıştır. Bütün dünya televizyonlarında hem Fenerbahçe'nin hem de Türkiye'nin adını duyurmuştur. Ramil, bu koşusuyla Türkiye'nin atletizmde var olduğunu dünyaya göstermiş ve ispatlamıştır." ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Guliyev’e telgraf göndererek tebriklerini iletti.
 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR