Takdir ve Teşekkür Belgesi hesaplama 2019 Takdir Belgesi nasıl alınır?

2018 2019 Eğitim öğretim yılının bitmesine artık son günler kaldı. Öğrencilerin karne heyecanı başladı. Takdir ve teşekkür belgesini hangi öğrenciler alacak? Takdir teşekkür hesaplama. 2019 Takdir teşekkür belgesi nasıl alınır?

Takdir ve Teşekkür Belgesi hesaplama 2019 Takdir Belgesi nasıl alınır?
Yayın Tarihi: 5.06.2019 18:47:00

2018-2019 Eğitim öğretim yılının bitimine artık son günler kaldı. Milyonlarca öğrencinin karne heyecanı başladı. Ayrıca karnelerin yanı sıra Takdir ve Teşekkür belgeleri de bekleniyor. Öğrenciler Takdir Teşekkür belgesi almaya hak kazanıp kazanmadıklarını merak ediyor. Takdir Teşekkür belgesi nasıl alınır, kimler takdir teşekkür belgesi alabilir? Takdir Teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır?

Karnelerin alınmasına artık sayılı günler kaldı. Öğrenciler karne gününü heyecanla bekliyor. Milyonlarca öğrenci karnelerinin yanı sıra Takdir Teşekkür belgesi alıp almadığını da araştırıyor. Takdir Teşekkür belgeleri, öğrencilerin karne notları ve not ortalamalarındaki başarılarına göre veriliyor. Ayrıca Devamsızlık günleri de Takdir Teşekkür belgesi alma konusunda büyük önem taşıyor.

KİMLER TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ ALABİLİR?

Özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamaları da yeterli olması halinde Takdir Teşekkür belgeleri alabilirler. Öte yandan özürsüz devamsızlığı 5 günü geçen öğrenciler not ortalamaları yüksek olsa dahi Takdir Teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacaklar. 


Takdir Teşekkür belgesi alma konusunda devamsızlık şartını sağlayan öğrencilerden;

1) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

2) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

3) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Devamsızlıkları özürsüz olarak olarak 10 günü toplamda da 30 günü aşan Öğrencilerin not ortalamaları her ne kadar yüksek olsa da bu durum velilerine yazılı olarak bildirilerek, öğrenciler başarısız sayılacaklardır.

 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR