Starbucks o saçma kararı kaldırıyor!

Kahve zinciri Starbucks çok tartışılan değişikliğinden vazgeçiyor!

Starbucks o saçma kararı kaldırıyor!
Yayın Tarihi: 23.08.2023 18:51:00

Dünyanın en büyük kahve zinciri olan Starbucks, bir kaç yıl önce getirdiği kağıt pipet kararında geri adım mı atıyor?

Starbucks, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde plastik pipet yerine kağıt pipet kullanmaya başlamıştı. Son dönemde ortaya atılan ve markaların vitrin imajı olarak yaptığı sürdürülebilirlik projelerine hiç kuşkusuz en saçma şekilde Starbucks katılmıştı. Starbucks, çevre dostu imajı için tasarruflu kullanım gözüyle 1 Ocak 2021 itibarı ile Starbucks mağazalarında plastik pipet yerine kağıt pipetlere geçmişti.


Konuyla ilgili olarak Starbucks Türkiye "Çevrenin, doğal kaynakların dostu olmak bizim tutkumuz ve iş yapma modelimizin temeli. Neden olduğumuz karbon salınımından daha fazlasını önlemek ve atıklarımızı ortadan kaldırmak istiyoruz." demişti.

Ancak bu karar dünya genelinde dalga konusu olmuştu. Çünkü Starbucks'ın bardakları hala plastikken pipetlerin kağıt olması tutarlılık dışı olmasının yanında kağıt pipelerin erimesi nedeniyle kullanımı mümkün olmuyordu aslında. Aynı zamanda kağıt kullanımı da ağaç israfı konusunda büyük bir meseleydi. Dünyada zenginlerin saldığı karbon ayak izi yanında bu sözde vitrin projeleri ve vatandaşların bireysel yaşamları aslında karbon salınımında etkisiz eleştirileri sürerken Starbucks'ın kağıt pipet kararı da sürekli olarak eleştiriliyordu. 

Müşteriler mağazada plastik ürünler yer alırken sadece pipetlerin kağıt olmasına isyan etmişlerdi. Çünkü kağıt pipetler Starbucks'ın soğuk içeçeklerinde eriyor ve müşterilere hem sağlıksız hem de içme keyifi yaşatmıyordu. Aynı zamanda kağıt kullanımı aslında plastik kullanımı kadar çevreye kaynakların yok edilmesi demekti. Starbucks eleştirilere kulağını tıkasa da son dönemde kağıt pipetten vazgeçmeyi düşündüğü öğrenildi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR