SON DAKİKA; Yardım parası haberi, Eğitim Hayatına Devam Edenlere Destek Ödemesi Geliyor

SON DAKİKA; Yardım parası haberi, Eğitim Hayatına Devam Edenlere Destek Ödemesi Geliyor

SON DAKİKA; Yardım parası haberi, Eğitim Hayatına Devam Edenlere Destek Ödemesi Geliyor
Yayın Tarihi: 16.03.2023 19:47:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik yardım paketleri bir bir ödenmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı aracılığı ile yapılan yardımlar düzenli olarak ihtiyaç sahiplerinin hesaplarını aktarılıyor.
Bu sosyal yardımlar kapsamına geçtiğimiz süre içerisinde duyurulmuş olan ulaşım desteği tutarı ihtiyaç sahiplerine aktarılıyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen ulaşım desteğini kimlerin alabileceği ise meraklı araştırılmaya devam ediliyor.

Ulaşım Desteğini Kimler Alabiliyor

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevinde bulunan Sayın Derya Yanık ulaşım desteği konusunda hak sahibi olabilecek vatandaşlara yönelik açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda aynı ilkokula giden orta öğretimine tamamlamaya çalışan yükseköğretim düzeyinde eğitim gören yaklaşık olarak 400.000 öğrenci ulaşım desteği alacak. Bunun için ikametgâh adreslerinde ya da illerinde bulunan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarını şahsen müracaat edebilirler.
 Ulaşım desteğini hak kazanabilmek için nereye başvuru yapılacağı ve ulaşım desteğinin ne kadar olduğu konusunda araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Son edinilen bilgilere göre ulaşım desteği en üst limiti 750 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu destek ile ilgili geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı görevinde bulunan Derya Yanık öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat bir şekilde devam edebilmeleri için tedbirlerin alındığını ve ikametgah adreslerinde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat etmeleri halinde hak kazanabileceklerini ifade etti.

Bu yol yardımı ücretine sahip olmak için ise belirli şartları sağlayarak belirlenen tarihler arasında başvuru yapmak gerekiyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sağlanan bu destekler sayesinde öğrenciler okul hayatına daha rahat bir şekilde devam edebilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı görevinde bulunan

Sayın Derya Yanık sadece öğrencilere yol yardımı anlamında değil farklı kategorilerde ihtiyaç sahibi olan kişilere yönelik olarak sosyal yardım ödemelerini aylık haftalık yıllık bazda ödemeye devam ediyor. Bu hakka sahip olabilmek için ise ilde bulunan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı’na mutlaka kayıt yaptırılması da şart koşuluyor.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR