Sanayi Bakanı Mustafa Varank Esnaf Destek Kredisi Detaylarını Açıkladı

Giresun’un Dereli ilçesindeki esnaflar yaşadıkları sel felaketinden dolayı kötü zamanlar geçirmektedirler. Sanayi Bakanı Mustafa Varank da hem selden etkilenmiş olan esnaf için hem de KOBİ’lere yapılacak destekler için birtakım açıklamalar yaptı.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank Esnaf Destek Kredisi Detaylarını Açıkladı
Yayın Tarihi: 12.09.2020 13:51:00

Giresun’un Dereli ilçesindeki esnaflar yaşadıkları sel felaketinden dolayı kötü zamanlar geçirmektedirler. Sanayi Bakanı Mustafa Varank da hem selden etkilenmiş olan esnaf için hem de KOBİ’lere yapılacak destekler için birtakım açıklamalar yaptı. Mustafa Varank’ın açıklamalarında kredi destek programı yer aldı. Bahsedilen program sayesinde vatandaşlara yüz bin TL kredi kullanabilecekleri ifade edildi.

Giresun’un Dereli ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrası bölgeye yapılan destekler devam etmektedir. Felaket sonrasında pek çok maddi hasar tespit edilmiştir. Oluşan maddi hasar için devlet destekli programlar mevcuttur. Program kapsamında sel felaketinden olumsuz etkilenen esnaflar kredi desteğinden yaralanabileceklerdir.

Bakan Varank Kredi Destek Programını Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank KOSGEB’in başlattığı kredi desteğiyle alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Bahsettiği program Acil Kredi Destek Programı adı altında oluşturuldu ve bu programdan selden zarar gören KOBİ’lerin ve esnafların yararlanmaları sağlandı. Vatandaşlar yüz bin TL’ye kadar kredi kullanabileceklerken bu sayede hem sosyal hem de ekonomik yaşamlarını normalleşebileceklerdir. Afetten etkilenen KOBİ’ler yüz bin TL’ye kadar destek krediden faydalanabileceklerdir. KOSGEB daha önce de benzer felaketler nedeniyle zarar gören esnaflar için acil durum planlarını devreye sokmuştur. Şimdi de esnaf ve KOBİ’ler için uygun şartlarda kredi desteği sağlamaktadır. Geri ödeme, vade ve taksit açısından oldukça avantajlı olan kredi destek programıyla vatandaşlar hem yüz bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekler hem de geri ödeme de pek çok avantajdan faydalanabilecekledir. Bu sayede yaşam şartları iyileştirilebilecek ve esnaflar daha rahat nefes alabileceklerdir.

Kredinin Detayları

Mustafa Varank açıklamalarında KOSGEB tarafından sağlanacak olan krediyle ilgili detaylara da yer vermiştir. Bahsi geçen kredi destek programında kullanılacak olan kredi faizsiz olacaktır ve kredi geri ödemesi belli bir dönem yapılmayacaktır. Yani isteyen işletmeler krediyi sıfır faiz üzerinden kullanabileceklerdir. Ayrıca vadeyle ilgili olarak da kolaylıklar söz konusudur. İlk on iki ayda geri ödemesiz bir kredi kullandırma imkânı mevcuttur. Ödemesiz dönemden sonra 36 vade şeklinde ödeme planı yapılacaktır ve taksitler üçer aylık olacaktır. Taksit miktarları da eşit olacaktır. Oluşturulan kredi destek programını daha önce depremden zarar gören Malatya ve Elâzığ firmaları için kullandıklarını ifade eden Varank, yaraların sarılmasında fayda gördüklerini söylemiştir. Benzer şekilde İstanbul Eminönü ve Düzce sel felaketlerinde de KOSGEB acil bir şekilde devreye girmiştir ve olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması için çalışmıştır.

Mustafa Varank kredi destek programının Giresun Dereli için de faydalı olacağını, alınacak destekle sosyal ve ekonomik yaşamın iyileştirilebileceğini ifade etmiştir. Kredi şartları esnaflar için oldukça iyidir. Geri ödemesiz dönem ve sıfır faiz imkânlarının yanı sıra üçer aylık ödemeler de kredi destek programında öne çıkan avantajlar olmaktadır.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR