Her yıl dünyanın dört bir yanında sakız üzerine
14 milyar sterlin harcanır, bu sakızların çoğu ise yere yapışır. Sakız sigara izmaritinden sonra 2. sokak çöpüdür. İngiltere'de her yıl
50 milyon sterlin harcanıyor.
Ama Anna'nın bir fikri vardı. Yapışkan nesneler gerçekten geri dönüştürebilir ve yararlı nesneler haline getirilebilir mi?
Yaklaşık 10 yıl önce, kerbside çöpüne bakan bir projeye başladı. Rastgele gevrekler, paketler ve izmaritler gibi şeyleri inceliyordu. Daha sonra hangi elementlerin geri dönüştürülebileceğini anlamaya çalıştı.
Anna: ''
Bulduğum incelemelerden bir tanesi sakız parçasıydı ve bir tasarımcı olarak bu zamana kadar geri gönüştürülmesi için hiçbirşey yapılmadığına hayret ettim'' dedi.
Sakızın kimyasını araştırırken ana maddesinin, sakız maddesi plastik bir kauçuk türü olduğunu keşfetti.
Daha sonra araştırmasını geliştirerek sakızın kullanılmış olsada çok yönlü ve yararlı bir malzeme olduğunu fark etti. Bunun üzerine Anna, kafa yüksekliğinde asılabilen
Gumdrop adlı sakızın atılması için özel olarak parlak pembe, kabarcık şeklinde bidonlar yarattı. Bu kutular geri dönüştürülmüş sakızlardan üretilmiştir. Bidonların yanına da sakızların geri dönüştürülebileceğini açıklayan mesajlar bırakmıştır.