Sağlık çalışanlarına müjdeli haber nihayet verildi! Ek ödemeler ile ilgili sürpriz geldi!

Sağlık çalışanlar Pandemi süreci içerisinde canları pahasına milyonlarca vatandaşımız için mücadele ederek vatandaşlarımıza destek olmaktadırlar. Bu zorlu süreç içerisinde hem ekonomik hem de manevi açıdan etkilenen kesimler arasında yerini alan Sağlık çalışanları için son dakika müjdeli haber geldi

Sağlık çalışanlarına müjdeli haber nihayet verildi! Ek ödemeler ile ilgili sürpriz geldi!
Yayın Tarihi: 7.09.2020 17:20:00

Sağlık çalışanlar Pandemi süreci içerisinde canları pahasına milyonlarca vatandaşımız için mücadele ederek vatandaşlarımıza destek olmaktadırlar. Bu zorlu süreç içerisinde hem ekonomik hem de manevi açıdan etkilenen kesimler arasında yerini alan Sağlık çalışanları için son dakika müjdeli haber geldi. Bu zorlu süreç içerisinde Sağlık Çalışanları Korona virüs salgınından etkilenmesi ile beraber görev alamamaktadır. Bu sebepten türü aile sağlığı çalışanları ile beraber aile hekim çalışanlarından herhangi bir kesinti yapılmayacağı bildirilmesi ile müjdeli haber geldi. Pandemi sürecinde pek çok vatandaşımız bu zorlu süreçten olumsuz etkilenmesiyle beraber Sağlık Çalışanları da bu durumda mağdur kesimler arasında bulunmaktadır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile alakalı olarak Sosyal Medya Üzerinden açıklama yapmasının ardından, "Salgından etkilenerek görev yapamayan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından artık kesinti yapılamayacak. Ayrıca COVID-19 hasta takibine göre 3 ay süreyle ek ödeme verilecek." İfadeleri ile gündemimizde ki yerini aldı. Bu kapsam doğrultusunda milyonlarca vatandaşımız için sunulan bu olanaklar karşısında ek ödeme müjdesinin sonunda gelmesinin ardından vatandaşlarımız için umut kaynağı olmaktadır. Sağlıklarını hiçe sayarak Pandemi ile iç içe olan Sağlık Çalışanları ülkemizde büyük bir önem kazanmaktadır.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI! İŞTE KONU İLE ALAKALI DETAYLAR…

Sağlık çalışanları ile ilgili alınan kararlar pek çok vatandaşımız için büyük fırsatları beraberinde getirmesi ile beraber dikkatleri üzerine çekmektedir. Milyonlarca vatandaşımız pandemi süreci içerisinde ek ödeme alacağı bildirilmesi üzerine umut kaynağı olunmaktadır. Sağlık çalışanlarının maaşlarında herhangi bir kesinti yapılmayacağının yanı sıra ek ödemelerinde pandemi süreci içerisinde hasta takibi doğrultusunda 3 ay ek ödemelerin yapılacağı açıklanmıştır.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden konu ile alakalı olarak, "Salgından etkilenerek görev yapamayan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından artık kesinti yapılamayacak. Ayrıca Covid-19 hasta takibine göre 3 ay süreyle ek ödeme verilecek. Emeklerinin kıymeti karşılıksız olan sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullanması üzerine müjdeli haberi verdi.

ALINAN KARAR RESMİ GAZETE DE!

Sağlık Bakanı Sosyal Medya hesabı üzerinden yayımlamış olduğu açıklamalar sonrasında yapılan araştırmalar sonrasında Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğü girdiği ön görülmektedir. Aile hekimleri ve Aile sağlığı çalışanları pandemi süreci içerisinde ek ödeme yapılmasına dair talepler oluşturulmasının ardından kararlar alınarak Resmi Gazete de yayımlanmıştır. 1 Ağustos 2020 tarihi itibari ile ‘’Kovid-19 salgını nedeni ile yapılacak ilave ödemeler’’ başlığı ile eklenmesi ile beraber geçerliliğini koruyacaktır. Üç ay süre doğrultusunda bu yönetmeliği uyum sağlanması ön görülmesi üzerine pek çok vatandaşımız için tabii tutulması ile beraber dikkatleri üzerine çekmektedir.

Milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu konu ile alakalı olarak aile hekimleri için net aylık 3 bin TL, aile sağlığı çalışanları için 850 TL’yi geçmemek üzere takip edilen kayıtlı kişi sayısına göre Sağlık Bakanlığı tarafından ek ödeme yapılacağı açıklanmıştır. Yayımlanan bu madde ila alakalı olarak ek ödeme tutarları devlet tarafından karşılanacak ve Sosyal Güvenlik Primi ya da kesenekleri toplamı aile hekimleri için tavan ücret 6 katını ve aynı zamanda aile sağlığı elemanları için ise tavan ücretin 1,5 katını aşmayacağı vurgulanmaktadır.
Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları için yapılan bu açıklamalar dahilinde milyonlarca vatandaşımız için açıklamalar yapılması ile beklenen müjdeli haber geldi. Böylelikle salgın süreci içerisinde Sağlık çalışanları için tanınan fırsatların üzerine bir fırsat daha eklenmesi ile beraber dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bulunmaktadır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR