Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm

Sinir, stres ve kaygılardan dolayı çok sık rastalanan saç dökülme sorunu hem fiziksel olarak hem de ruhen bir çöküş haline gelir. Bitkisel çözümler ile yok olan saçlar geri gelebiliyor. Ayna ayna söyle bana var mı benden daha saçlısı bu dünyada.

Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm
Yayın Tarihi: 27.03.2020 23:33:20

Saç derisinde kabuklanma ve saç diplerinde pullanma problemleri cilt kuruluğu ya da alerjik reaksiyondan kaynaklanıyorsa, evde hazırladığınız saç maskeleriyle bu problemi düzenli bir şekilde kullanımda kolay bir şekilde çözülebilir.

Zeytinyağı içerdiği antioksidanlar ve yüksek oranda bulunan E vitamini ile doğal büyük nem deposudur. Yarım çay bardağı doğal zeytinyağını ellerinize döküp parmaklarınızla saç diplerinize yumuşak bir şekilde masaj yaparak başlayıp tüm saçınıza yediriniz. Zeytinyağını saçınızda 1 gece ortalama 7-8 saat bekletin ve sabah bol su ile durulayınız. 

Uygulamayı haftada 2 gün çok tekrarlayınız. Ne kadar çok dökülmeniz varsa masle sayısını o kadar çok yapmanız gerekmez. 

Taze aloe vera jeli ile saç köklerine yumuşak bir şekilde masaj yapmak, saç derisindeki pH dengesini düzenleyecektir. Saç için gerekli olan nemi sağlayacaktır. Aloe vera jelini saç derisinde yalnız yarım saat bekletin ve durulayınız. Uygulamayı haftada 2 gün tekrarlamak çok yeterli olacaktır.

Hindistancevizi yağı ve jojoba yağı da doğal nem depolarından biridir.  İçerdikleri vitaminler ile saç kökünün ve saç derisinin ihtiyacı olan besinleri de kolaylıkla sağlayacak. Hem zarar görmüş hem de sağlıklı saça bu doğal yağları uygulayabilirsiniz. Bu nedenle saç derisinde oluşan kabuklanma ve saç diplerindeki pullanmalar tedavi edilebilirken, ileride oluşabilecek deri problemleri de büyük oranda önlenmiş olmaktadır. 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ile 1 yemek kaşığı jojoba yağını karıştırarak sıvı hale getiriniz. İyice karıştırıp kıvamı sıvı hale geldikten sonra, karışımı saçlarınıza yumuşak ve bol bol masaj yaparak uygulayın ve bir gece ortalama 7-8 saat bekletiniz. Bu işlemi haftada 3 gün tekrarlayıniz.

 

Saç diplerinize, köklerine taze limon suyu ile yumuşak bir şekilde masaj yapınız ve 15 dakika bekletiniz. Fazla uzun tutmaya gerek yoktur. Uygulamayı haftada 2 gün tekrarlamanız yeterli olacaktır. Limon, içeriğindeki antioksidanlar ile saç derisini dış etkenlere karşı koruyacak ve kuruluk oluşumunu büyük oranda engelleyecektir.

Şimdi de sıra bol bol sağlık kokan tariftedir. 1 adet muz ile 1 adet olgun avokadoyu ezip püre haline getiriniz. Oluşmuş olan karışım ile saç diplerinize, köklerinize hafif hafif masaj yaparak uygulayınız. Yarım saat bekledikten sonra, saçlarınızı soğuk su ile durulayınız. Ilık veya sıcak değil soğuk su ile durulanacaktır. Biraz dayanın beyler her şey güzellik uğrunadır. Avokado içerisindeki vitaminler ile saç diplerinizin nem ihtiyacını karşılarken, muzun içerisindeki magnezyum saçlarınızın güçlenip, kalınlaşıp uzamasını sağlacak.

 

Saç derisinde kabuklanmanın bir tek net sebebi yoktur diyebiliriz. Kişilerin kişisel bakımları, depresyon, kişisel kaygıları, stres gibi psikolojik veya fizyolojik sebeplerden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Siz yine de sağlıklı bir biçimde doğal bakımlarınızı yapın bırakın saçlarda kendi işlerini yaparak sağlıklı bir şekilde uzasın ve sizi olduğunuzdan daha da yakışıklı bir görüntüye ulaştırsın.

Özellikle kuru saçlar için şampuan ve diğer bakım kürleri ile de gerekli uygulama yapıldığı taktirde sorunun çözülebilmesi mümkündür.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR