Rizeli Balıkçıdan Yenilik: Levrek ile Çökertme Kebabı
Rize'nin yerel lezzetlerinden çökertme kebabı, balıkçı Lokman Armağan tarafından levrek ile yeniden yaratıldı. Geleneksel algıları yıkan bu tarif, yerel ve ulusal mutfakta ilgi odağı oldu.
Geleneksel Türk Mutfağına Yenilikçi Bir Dokunuş
Rize'nin bilinen esnafından Lokman Armağan, çökertme kebabını bu kez levrek ile hazırlayarak yerel mutfakta devrim yarattı. Geleneksel olarak et veya tavukla yapılan bu yemeği balıkla sunarak, 'Balık yoğurtla yenmez' önyargısına meydan okudu. Armağan, 'Balıkla beraber neden olmasın?' diyerek deneyimlerini paylaşmış ve ortaya çıkan lezzetin her kesim tarafından beğenildiğini belirtti.
Yerel Tepkiler ve Beğeni
Yenilikçi tarif, başta tezatlık içerdiği düşünülen balık ve yoğurt kombinasyonu nedeniyle çekinceyle karşılanmış. Ancak Lokman Armağan'ın ısrarlı tavsiyeleri sonucu, pek çok kişi bu yeni lezzete alışmış ve favorileri arasına katmış. Armağan, müşterilerin kılçıksız ve lezzetli levrek ile hazırlanan çökertmeye özellikle tekrar tekrar talepte bulunduklarını açıkladı.
Levrek çökertme, özellikle kılçıksız olarak sunulduğundan, müşteriler tarafından rahatlıkla tüketilmekte ve yüksek miktarda ilgi görmektedir.