Parçalı Ay tutulması canlı izle - Parçalı Ay Tutulması ne oluyor

An itibariyle Parçalı Ay tutulması olayı yaşanıyor. Parçalı Ay Tutulması canlı izle. Parçalı Ay Tutulması Türkiye'den de görülebiliyor. Peki Parçalı Ay tutulması nedir, Parçalı Ay tutulmasında neler oluyor?

Parçalı Ay tutulması canlı izle - Parçalı Ay Tutulması ne oluyor
Yayın Tarihi: 17.07.2019 00:20:00

Gökyüzü olayı Parçalı ay tutulması, an itibariyle gerçekleşiyor. Türkiye'den de izlenebilen parçalı ay tutulması, vatandaşları heyecanlandırdı. İnsanlar, Parçalı ay tutulması canlı izlemek için harekete geçti. Peki Parçalı ay tutulması nedir, ne anlama geliyor? Parçalı ay tutulmasıyla ne oluyor? 

16 Temmuz 2019 Salı günü 17 Temmuz Çarşamba gününe bağlayan gece TSİ 00.30 itibariyle başlayacak Parçalı Ay tutulması, toplamda 3 ila 5 saat boyunca sürecek. Türkiye'den de gözlemlenebilecek Parçalı Ay tutulması, gökyüzü olayı olarak yerini alıyor. Türkiye'den binlerce vatandaş, Parçalı ay tutulması olayını izleyebilmek için uyumuyor, ekran başına kilitleniyor.

PARÇALI AY TUTULMASI NEDİR? NE OLUYOR?

Ay’ın bir kısmı Dünya’nın tam gölge konisinden geçer. Çıplak gözle tutulma rahatlıkla gözlenebilir. Parçalı ay tutulması bu şekilde tanımlanabilir. Ay'ın bir kısmı görüntülenecek diğer kısmı görüntülenemeyecek. Çıplak gözle izlenecek Parçalı ay tutulması 00.30 itibariyle gözlemlenebilecek. Türkiye'den gökyüzü meraklıları da büyük bir bekleyiş içerisinde. 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR