Özel araçta sigara yasağı uygulaması başladı! Arabada sigara içmenin cezası ne kadar?

Başkan Erdoğan'ın ABD ziyaretinden önce özel araçlarda sigara içilmemesi için verdiği talimat yürürlülüğe girdi. Bu uygulamayla artık vatandaşlar özel araçlarında sigara içemeyecekler. İçerlerse de ceza ödemek zorunda kalacaklar. Peki özel araçta sigara içmenin cezası ne kadar?

Özel araçta sigara yasağı uygulaması başladı! Arabada sigara içmenin cezası ne kadar?
Yayın Tarihi: 26.09.2019 10:19:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi yolda giderken gördüğü bir arabada aracı kullanan babanın sigara içmesi ve arkada çocukların olması dikkatini çekmişti. Bunu basın toplantısında dile getiren Erdoğan bu durumun değişeceğini artık özel araçlarda da sigara içilmemesini uygulamaya koyacaklarını dile getirdi. Bunun üzerine çalışmalar başladı ve uygulama yürürlüğe girdi. Yani artık kimse özel aracında sigara içemeyecek. Peki vatandaşların aracında sigara içmesinin cezası ne kadar?

Özel Araçta Sigara İçmenin Yasağı 153 TL

Yürürlüğe giren uygulama sonrası özel aracında sigara içerken yakalanan her vatandaşa 153 TL ceza kesilecek. Hatta bu sabah itibariyle birçok ilde "Dumansız Araçlar" denetimi uygulanmaya başladı.


"Dumansız Araçlar" Denetimi Başladı

Fethiye, Manisa, İstanbul, Tokat ve daha birçok ilde polis ekipleri trafikte sigara yasağına ilişkin yaptığı “dumansız araçlar” denetiminde sigara kullanıldığı tespit edilen birçok sürücüye ceza kesti. 

Kendilerine kesilen cezaya bazı vatandaşlar tepki gösterirken bazıları da şok oldu. Çünkü bazı vatandaşların uygulamanın başladığından haberi yoktu.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR