Öğrenciler Bu Sene Yaşadı! 500 TL- 1250 TL Ödeme Elden Veriliyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala peşi sıra yeni destek açıklamaları yapılıyor. Bu notada VGM'de devreye giriyor.

Öğrenciler Bu Sene Yaşadı! 500 TL- 1250 TL Ödeme Elden Veriliyor
Yayın Tarihi: 17.08.2023 11:00:00

Okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrenciler ve veliler kendilerine sunulan ek ödeme imkanlarını takip  ediyor. Her sene milyonlarca öğrencinin faydalandığı KYK burslarına ek olarak sunulan özel burslar ve VGM bursları başvuruları araştırılıyor. Özellikle de ön plana çıkan ödeme her sene milyonlarca bireyin faydalandığı VGM bursları olarak biliniyor. 2022-2023 eğitim öğretim senesi boyunca VGM burslarından çok sayıda öğrenci faydalanmış bulunmaktadır. Bu kapsamda 500 TL- 1250 TL arasında her ay karşılık ödeme yapılmaktadır. Ödemeler ile alakalı olarak orta öğretim öğrencilerine 500 TL, yüksek öğretim öğrencilerine de 1250 TL burs imkanı sunulmaktadır. 

Okulların açılmasına sayılı gün kala öğrenciler karşılıksız burs ödemesi yapan fırsatları araştırmaya başladı. MEB tarafından yayınlanan 2023-2024 eğitim yılı takvimi sonrasında okulların 11 Eylül'de açılacağı belirlendi. Yani ilkokul ortaokul ve lise öğrencileriyle birlikte Üniversite öğrencileri de Eylül ayında yeni eğitim yılına başlayacak. Hal bu iken burs veren Özel kurumlar ile birlikte vgm bursları ve KYK bursları başvuruları öğrenciler tarafından araştırılmaya başladı. Geçtiğimiz sene içerisinde vgm bursu olarak bilinen Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ortaöğretim öğrencilerine 500 TL ve üniversite öğrencilerine ise 1250 TL aylık ödeme vermişti. 2023-2024 eğitim yılı içerisinde öğrencilere ne kadar ödeme yapılacağı ve başvuruların ne zaman başlayacağı merakla araştırılıyor. Geçtiğimiz sene Kasım ayında başlayan başvurular bu sene için merak konusu oluyor.

Özel kurumlar merakla araştırılıyor

Türkiye Eğitim Vakfı ve Eczacıbaşı topluluğu geçtiğimiz sene Eczacıbaşı eğitim bursu programını başlatmıştır. 2023 2024 eğitim yılı içerisinde de 500 öğrenciye burs verileceği açıklandı. Düzenlenen program kapsamında YKS sınavında ilk 20 bine giren ve ülkemizdeki üniversitelerin 4 senelik bölümünde okuyan ihtiyaç sahibi 100 öğrenciye bu sene burs verilecek. Depremden etkilenen 4 00 öğrenciye de 4 yıl boyunca eğitim bursu imkanı sağlanacak.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim yılı döneminde 8 ay boyunca 500 TL ile 1250 TL arasında burs verilmektedir. Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs aylarında sunulan bu bursu almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kurumunun bulunduğu ildeki vakıflar bölge müdürlüğüne giderek başvuruda bulunması gerekmektedir. vww.vgm.gov.tr adresinden de Detaylara ulaşabilirsiniz




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR