Netflix ve Blu Tv'ye Rtük geliyor! Netflix ve Blu Tv sansürlenecek mi?

Netflix ve Blu Tv gibi dijital yayın platformları için Rtük geliyor! Netflix ve Blu Tv'nin yayın yapabilmesi için Rtük'ten lisans alması gerekecek. Peki bu ne anlama geliyor? Netflix ve Blu tv'ye sansür mü geliyor? Sahneler biplenecek mi? Sizler için araştırdık...

Netflix ve Blu Tv'ye Rtük geliyor! Netflix ve Blu Tv sansürlenecek mi?
Yayın Tarihi: 1.08.2019 11:16:00

Sosyal medyada bir anda gündem olan "Netflix ve Blu Tv'ye Rtük geliyor!" haberi kullanıcıları meraklandırdı! Özellikle dijital yayın platformları Netflix ve Blu Tv üzerinden dizi-film izleyen izleyiciler, Netflix ve Blu Tv sansürlenecek mi? Sahneler biplenecek mi? Rtük Netflix ve Blu Tv engelleyecek mi? Sorularını araştırmaya başladı.

1 Ağustos 2019 Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanan "RADYO, TELEVİZYON VE İSTEĞE BAĞLI YAYINLARIN İNTERNET ORTAMINDAN SUNUMU HAKKINDA YÖNETMELİK" hükümleri uyarınca Artık netflix ve Blu Tv platformlarının Rtük'ten lisans alması gerekecek.

Aynı yönetmenliğin 5. maddesinin 3. fıkrasında " Bu Yönetmelikte belirtilen şartları sağlayan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan internet ortamından radyo yayını sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-RD yayın lisansı, internet ortamından televizyon yayını sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-TV yayın lisansı, internet ortamından isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-İBYH yayın lisansı verilir." ifadesiyle lisans konusuna açıklık getiriliyor.


NETFLİX VE BLU TV SANSÜRLENECEK Mİ?

Netflix ve Blu Tv gibi dijital yayın platformları, Rtük kurallarına uymaksızın +18 ve uygunsuz sahne ve ifadeleri içerebiliyordu. Öyle ki bu platformlarda küfürler biplenmiyor, uygunsuz sahneler de Rtük kurallarına takılmadan izleyiciye aktarılıyordu.

Netflix ve Blu Tv'nin kısa bir süre içinde geleneksel televizyon yayını gibi "sansürleneceği" gibi bir durum söz konusu olabilir. Ancak şuan için bir sansür vb. durum yok sadece izin ve lisans usulü düzenlemesi yer alıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR