Netflix Blu Tv puhu tv sansür mü geliyor? İnternetten dizi film izleyenlere kötü haber

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile Netflix Blu Tv ve Puhu Tv gibi dijital yayın platformlarına Rtük kontrolü geliyor. Radyo Televizyon Üst Kurulu, Netflix Blu Tv ve Puhu Tv gibi dijital platformları da denetleyecek.

Netflix Blu Tv puhu tv sansür mü geliyor? İnternetten dizi film izleyenlere kötü haber
Yayın Tarihi: 1.08.2019 13:41:00

İnternetten dizi-film ve diğer içerikleri izleyenler için kötü haber! Netflix, Blu Tv ve Puhu Tv gibi platformlara da Rtük kuralları geliyor! Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) artık Netflix, Blu Tv ve Puhu Tv'yi de denetleyecek. Hatta bu denetlemenin Youtube'a kadar uzanması bekleniyor. Peki Netflix, Puhu Tv, Blu Tv sansürlü mü olacak? İnternette dizi-filmler biplenecek mi, sansürlenecek mi?

Epey zamandır gündemde olan ve internette yer alan içeriklere getirilmesi planlanan "Rtük denetimi" an itibariyle Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ağustos 2019 Perşembe tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "RADYO, TELEVİZYON VE İSTEĞE BAĞLI YAYINLARIN İNTERNET ORTAMINDAN SUNUMU HAKKINDA YÖNETMELİK" kapsamında Netflix, Blu Tv ve Puhu Tv gibi internet ortamında yayın yapan platformlara denetleme geldi. 

NETFLİX, BLU TV VE PUHU TV LİSANS ALACAK! 

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, Netflix Blu Tv ve Puhu Tv gibi dijital platformlar, yayın için Rtük'ten lisans almak zorunda kalacak. Öbür yandan Rtük, bu platformlara doğrudan müdahalede bulunabilecek. 


Rtük'ün istediği düzey ve standartta yayın yapmak zorunda kalacak Netflix, Blu Tv ve Puhu Tv platformlarında, bundan böyle Rtük kuralları geçerli olacak.

İZLEYİCİLER RTÜK'E TEPKİLİ 

Netflix, Blu Tv ve Puhu tv gibi dijital platformlara Rtük müdahalesinin gelecek olmasından dolayı sosyal medya karıştı. Kullanıcılar, internetten dizi-film izlemenin Rtük kontrolüne takılmaması gerektiğini ve seyir zevkini düşürmemelerini istiyor. 

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR