Napoleon Hill Kimdir?Napoleon Hill (26 Ekim 1883 – 8 Kasım 1970), Amerikan yazar ve modern kişisel-başarı yayın türünün ilk yazarlarındandır. En ünlü eseri Think and Grow Rich (Düşün ve Zenginleş) tüm zamanların en çok satan kitaplarından biridir.
Hayat hikâyesini yazanlara göre Hill, Virjinya Wise County'nin Pound kasabasında iki odalı bir kulübede yoksulluk içinde dünyaya geldi. Annesi, Hill 10 yaşındayken öldü, babası iki yıl sonra yeniden evlendi.
13 yaşında küçük kasaba gazetesi "Mountain Reporter"de yazmaya başladı. Hukuk okumak için muhaberlikten kazandıklarını kullandı fakat sonra ekonomik gerekçelerle bundan vazgeçti. Sanayici ve zamanın en zengin insanlarından biri olan Andrew Carnegie ile yaptığı mülakat Hill'in kariyerindeki dönüm noktası oldu. Ünlü insanlarla yaptığı mülakatların bir parçası olan bu mülakatta Hill, Carnegie'nin başarı sürecinin basit bir formülle izah edilebileceğine ve sıradan insanlar tarafından da uygulanabileceğine inandığını keşfetti.
Hill'den aldığı referans mektuplarıyla 500 başarılı ve çoğu milyoner olan erkek ve kadınla başarının formülünü keşfetmek ve yayınlamak için görüşmeler yaptı.
Hill'in araştırmasında görüştüğü ünlü insanlar arasında Thomas Edison, Alexander Graham Bell, George Eastman, Henry Ford, Elmer Gates, John D. Rockefeller, Charles M. Schwab, F.W. Woolworth, William Wrigley Jr., John Wanamaker, William Jennings Bryan, Theodore Roosevelt, William H. Taft, Woodrow Wilson, Charles Allen Ward and Jennings Randolph bulunmaktaydı. Proje yirmi yıldan fazla bir zaman sürdü ve 1928'de "The Law of Success" adıyla kitaplaştırıldı.
1937'de Hill başarı formülünün halen basımı yapılan ve otuz milyondan fazla satış yapan "Think and Grow Rich" kitabında izahını yaptı.
BAŞARISIZLIĞIN NEDENLERİ
Hayattamızda Belirlenmiş İyi Bir Amacın OlmamasıBelki de başarısızlıklarımızın ana nedeni budur.
Disiplinin Olmaması ve YetersizliğiBizleri idare eden sadece yine biziz. Hayatımızın kontrolünü elimize almazsak başarısızlık bizi kapıda bekler.
Eğitimin Yetersiz OlmasıEn kolay yol olan bu durumdur. Kendimizi yetersiz buluyorsak okumaktan başka çare yoktur. Üstelik bu çare sadece bizim elimizdedir.
Sıradan Olmamak Bu Durumu Aşacak Hırsın OlmamasıEğer aldığımız kararların bedelini ödemekten kaçıyorsak içimizde başarılı olmak için bir hırs olmaz.
Olumsuz KişilikÇevremizin nefretini kazanarak bir yere varamayız. Olumsuz kişilik iş birliği sağlayamaz.
Çocukluğumuzdaki Elverişsiz Çevre EtkenleriÇocukken bizim elimizde olmayan nedenler vardır. Ama hayatımız boyunca da bu nedenlere sığınarak yaşamak doğru değildir.
Geçmişten Kalan Kötü Anılar Bazen bunun için elimizden bir şey gelmez ama beyin gücü ile yenebiliriz.
Cinsel Arzularını Kontrol EdilememesiCinsellik harika bir duygu ama karşımızdakini cinsel obje olarak görmek belki de dostluklarımıza zarar verir.
Sağlıksız Kötü YaşamSağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye boşa söylenmemiş. Sağlığımız her şeyimiz.
İyi Belirlenmiş Karar Verme Gücü EksikliğiKararsızlık ve erteleme ikiz kardeştir. Birinin bulunduğu yerde genelde diğeri de bulunur. Sizi tamamen aciz hale düşürmeden bu çifti öldürün.
Devamlı Süreyle ErtelemeEn yaygın başarısızlık nedenlerinden biridir.
Israr Etmeme AlışkanlığıÇoğumuz başladığımız her şey de iyi başlayıcılar ama kötü tamamlayıcılarız. En küçük bir yenilgi işaretinde vazgeçmeye hazırızdır. Başarısızlık kararlılıkla başa çıkamaz.
Korkularımız
Yersiz korkular başarısızlığın temel taşıdır.
Aşırı Tedbirli OlmakHayatın tadı riske girmeden alınmaz. Sakin limanlarda yatan gemiler fırtınalardan korunur ama geminin altınının durmaktan delinmesine mani olamazsınız.
Hiçbir Bedel Ödemeden Bir Şey İçin Kontrolsüz ArzuKumar tutkunu olmak gibi bağımlılıklar insanı başarıdan uzaklaştırır.
Evlilikte Yanlış Eş SeçimiKararlarımızı hep mutlu olacağız diye veririz ama yanlış karar aldığımızda da bedelini ödemeye hazır olmalıyız.
Yanlış Ortak Seçimiİşteki başarısızlıkların en yaygın nedenlerinden biri de budur.
Batıl İnanç ve Önyargıların OlmasıBatıl inanç bir tür korkudur. Ayrıca cahillik işaretidir.
Yapmak İstediği İş Seçiminin Yanlış OlmasıHiç kimse sevmediği bir işte başarılı olamaz.
Tek Hedefe YoğunlaşmamakBütün çabalarınızı tek bir kesin hedefe yoğunlaştırın.
Boş Yere Harcama Yapma AlışkanlığıSavurganlar başarılı olamazlar. Çünkü daima yoksulluk korkusuyla yaşarlar.
İsteksizlikİstek olmaksızın kişi ikna edici olamaz. Üstelik istek bulaşıcıdır. Çevremizi seçerken dikkatli olmalıyız.
HoşgörüsüzlükEn zararlı hoşgörüsüzlük şekilleri, dinsel, ırksal ve siyasal fikir farklılıklarına karşı gösterilenlerdir.
Ölçülü OlmamaEn yıkıcı aşırıya kaçma şekilleri; yeme, içme ve cinsel faaliyetlerle ilgili olandır. Bunların herhangi birinde ölçüsüzlük başarı için öldürücüdür.
Diğerleriyle İş Birliği Yapma YetersizliğiHiçbir bilgi sahibi iş adamının veya liderin katlanacağı bir hata değildir bu.
Çaba Göstermeden Elde Edilmiş Güce Sahip OlmaZaman içinde hak ederek kazanılmamış güç çoğu zaman başarı için ölümcüldür. Ani zenginlik yoksullaktan daha tehlikelidir.
Bilerek Sahtekarlık YapmakDürüstlüğün yerini tutacak bir şey yoktur.
Kendini Beğenme ve Kibir OlmakBu özellikler diğerlerini uzakta tutmaya yarayan kırmızı ışık görevi görür. Başarıyı öldürür.
Düşünmek Yerine Tahmin EtmekÇoğu insan doğru bir şekilde düşünmek için gerekli olan bilgiyi elde edemeyecek kadar tembel ya da ilgisizdir.
Sermayenin Yetersiz OlmasıBir malı iyi pazarlamak için malı iyi tanımak gereklidir. Kendimizi de iyi pazarlamamız için kendimizi de iyi tanımalıyız.