Mucize Doktor Ali'nin hastalığı ne? Otizm ve Savant Hastalığı nasıl bir hastalık?

Fox TV'de bu akşam başlayan Mucize Doktor hikayesiyle çok dikkat çekti. Oldukça ilginç bir doktor olan Ali'nin hayatını anlatan dizide Ali'nin hastalığı çok merak edildi. Herkes Mucize Doktor Ali'nin hastalığı ne? Otizm ve Savant Hastalığı nasıl bir hastalık? sorularına yanıt aramaya başladı.

Mucize Doktor Ali'nin hastalığı ne? Otizm ve Savant Hastalığı nasıl bir hastalık?
Yayın Tarihi: 12.09.2019 17:11:00

Mucize Doktor Ali'nin hastalığı ne? Otizm ve Savant Hastalığı nasıl bir hastalık? soruları Mucize Doktor izleyen herkes tarafından aranıyor. Yapımını MF Yapım'ın üstlendiği Fox TV'nin yeni dizi Mucize Doktor bu akşam 1. bölümüyle ekranlara geliyor. Anlattığı hikaye ile çok dikkat çeken dizide otizm ve savant sendromu hastalığına sahip olan Ali Vefa'nın doktor olma mücadelesi ele alınıyor. Peki Otizm ve Savant Sendromu Hastalığı nedir? Nasıl olur? İşte detaylar...

Başrolünde Taner Ölmez'in yer aldığı dizide Ali Vefa'ya başarılı oyuncunun ta kendisi hayat veriyor. Performansıyla göz dolduran Ölmez diziyi izleyenlere Mucize Doktor Ali neden hasta? Nasıl bir hastalığı var? sorularını aratıyor. 



MUCİZE DOKTOR ALİ'NİN HASTALIĞI NE? 


Mucize Doktor dizisinde Ali'nin otizmi ve savant sendromu var. Bu nedenle zor bir hayatı olan Ali Vefa tüm bunlara rağmen doktor olmayı başarmış azimli bir çocuk. Peki savant sendromu nedir?

Savant Sendromu nedir? 

Çoğu insanda bulunmayan ve nadir bir hastalık olan Savant Sendromu, ağır düzeyde gelişimsel ya da zihinsel yetersizliklerin yanında sıra dışı zihinsel becerileri olan kişiler için tanımlanan bir durum. Bu kişiler zeka seviyesi ortalamanın altında olsa bile bir ya da birden fazla alanda aşırı düzeyde bilgi sahibidir.

Savant Sendromu olgularının çoğu zaman yarısının otistik bozukluğa bağlı, kalan yarısının da diğer tip gelişimsel bozukluklar, zeka geriliği veya merkezi sinir sistemi hastalıkları ya da yaralanmalara bağlı olarak ortaya çıkıyor. Erkeklerde kızlara göre daha sık görünen görünen sendrom, doğumda var olan bazı gelişimsel güçlüklerin üzerine eklenerek çocuklukta ortaya çıkıyor. 

Savant sendromuna sahip kişilerin neredeyse yarısında otizm de görünürken, otizmli kişilerin yalnızca %10'unda savant görünüyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR