Motorine Zam Geliyor, Benzin Fiyatlarında İndirim Yok

Motorine Zam Geliyor, Benzin Fiyatlarında İndirim Yok: Doların Zayıflaması ve Enerji Talebindeki Artış, Brent Petrol Fiyatlarını Yükseltti

Motorine Zam Geliyor, Benzin Fiyatlarında İndirim Yok
Yayın Tarihi: 19.06.2023 09:32:00

Geçtiğimiz hafta Brent petrol fiyatları yükselişe geçerek 77 dolar seviyesine yaklaşmıştı. Bu artışta dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de enerji talebinin arttığı yönündeki verilerin oluşturduğu iyimserlik ortamı ve dolar endeksinin diğer para birimlerine karşı zayıflaması etkili oldu. Ancak, doların Türk lirası karşısında rekor seviyelere yükselmesi, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Son dakika haberine göre, motorin fiyatlarına zam yapılacak. 7 Haziran'da 1,36 TL zam yapılan motorin fiyatları bir gün sonra 1,37 kuruş daha zamlandı. 20 Haziran Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1,64 TL zam yapılacak. Böylece, gece yarısından itibaren pompa fiyatları 1,64 TL zamla değişecek ve akaryakıt fiyatları 26 Ocak sonrasında yeniden 24 liranın üzerine çıkacak.

Benzin fiyatlarında ise şu anda herhangi bir zam ya da indirim haberine rastlanmıyor. 28 Mayıs öncesinde 75 kuruş ve 43 kuruşluk benzin zammı iptal edilmişti. 30 Mayıs'tan sonra ise benzin fiyatına 66 kuruş ve ardından 2 lira 70 kuruş zam yapılmıştı.

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre İstanbul'da benzin litre fiyatı 24.02 TL, motorin litre fiyatı ise 22.16 TL olarak belirlendi. Ankara'da benzin 24.42 TL, motorin 22.59 TL ve İzmir'de benzin 24.41 TL, motorin 22.67 TL olarak fiyatlandırıldı.

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, petrol fiyatlarındaki artış ve diğer faktörler akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Araç sahipleri ve tüketiciler, güncel akaryakıt fiyatlarını takip etmeye devam ederek bütçelerini yönetmeye çalışacaklar. Akaryakıt fiyatlarındaki değişimlerin ekonomik gelişmelerle birlikte yakından takip edilmesi önemlidir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR