Mint Etmek Nedir, Kripto Almak mı NFT Mint Etmek mi Daha Kârlı?

NFT dünyasında cevabı en çok merak edilenlerden biri “Mint etmek nedir?” sorusudur.

Mint Etmek Nedir, Kripto Almak mı NFT Mint Etmek mi Daha Kârlı?
Yayın Tarihi: 17.08.2022 10:53:00

NFT dünyasında cevabı en çok merak edilenlerden biri “Mint etmek nedir?” sorusudur. Özellikle satım işlemlerinde daha da önemli hale gelen bu soru satışa hazır olan NFT’nin fiyatında artışa neden olan bir işlemdir. Mintleme işlemi ile satışa hazır hale gelen NFT’ler bu işlem ile iskelet halinden donatılmış hale geçerler. NFT oluşturma süreci olarak da ifade edilen mint işlemleri ilk etapta zor gibi görünür. Ancak temel bilgisayar kullanımına hakim olan her kullanıcı bu işlemi basit bir şekilde tamamlayabilir.

NFT mint ne demek diye araştırdığınızda işlem esnasında yapılacak uygulamalar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Blok zincir teknolojisi ve dijitalleşme her geçen gün biraz daha önem kazandığından bu tür işlemlerde giderek daha yaygın hale gelmektedir. NFT hakkında ana bilgilere hakim olarak uğraştırıcı ve zor olmayan bu işlemi pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. NFT mint yaparken kullanabileceğiniz birden fazla blok zincir vardır. İşlemler için en çok kullanılan blok zincirler arasında Ethereum, Tron, Binance Smart Chain ile Cosmos ilk sıralarda yer alır.

Kripto Almak mı NFT Mint Etmek mi?

NFT’ler koleksiyon değeri bulunan ürünlerden meydana gelir. Tamamen özgün olan bu varlıklar dijital ortamda farklı şekillerde tasarlanabilir. Sahip olduğu özellikler ile NFT bir tür kripto para cinsi olarak da kabul edilir. Kişinin mülkiyetine ait olan ve dijital ortamda varlık gösteren ürünler NFT ismiyle değerlendirilir. Bu yönüyle NFT bir kripto paradan ziyade meta ya da ürün şeklinde tanımlanabilir. İki kavramın ortak noktası ise Bitcoin veya Ethereum gibi NFT’lerin de blok zincir tabanlı bir yapıya bağlı olmasıdır. Bu gibi ortak ve farklı noktalar sebebiyle mint işlemi dahil olmak üzere her iki varlığa ait yapılan işlemlerin kendine özgü kârlılığı vardır. Önemli olan nokta doğru zamanda uygun işlemi yapabilmenizdir. Profesyonel destek almanız bu noktada işe yarayacaktır.

NFT Nasıl Mint Edilir?

NFT mint ne demek sorusuna yanıt aradığınızda mintleme işlemi ile ilgili sayısız örneğe denk gelebilirsiniz. Genellikle Ethereum blok zinciri bu işlem için daha fazla tercih edilmekte olup işlem sonrasında transfer yapmak neredeyse imkansız hale gelir. İşlem için mutlaka Ethereum cüzdanınız bulunmalıdır. İsterseniz ethereum haricinde düşük işlem ücretine sahip olan Binance Smart Chain de tercih edebilirsiniz. Mint işlemleri ile ilgili kapsamlı bilgiye ve güncel gelişmelere paranfil aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR