Meteoroloji Uzmanları itiraf etti! Kar bu illerde Yalan oldu! Ancak 2 Şehir Kara doyacak

Meteoroloji uzmanları beklenen itiraf geldi. Kar yine Türkiye'ye uğramadı. Meteoroloji uzmanları yanıldık açıklaması. Ocak 2020 ilk aylarından itibaren yüksek miktarda kar yağışı bekleyen Meteoroloji uzmanları itiraf geldi. Kar yine yalan oldu. Dün 6 Ocak pazartesi tatil olacak mı konuları paylaşan

Meteoroloji Uzmanları itiraf etti! Kar bu illerde Yalan oldu! Ancak 2 Şehir Kara doyacak
Yayın Tarihi: 2.01.2020 21:54:00

Meteoroloji uzmanları beklenen itiraf geldi. Kar yine Türkiye'ye uğramadı. Meteoroloji uzmanları yanıldık açıklaması. Ocak 2020 ilk aylarından itibaren yüksek miktarda kar yağışı bekleyen Meteoroloji uzmanları itiraf geldi. Kar yine yalan oldu. Dün 6 Ocak pazartesi tatil olacak mı konuları paylaşan uzmanlardan bugün yanıldık açıklaması geldi.

Tek ümit EPS kaldı!

Kar büyük hayal kırıklığı yarattı. ECMWF ilk görüntüsünde Türkiye için kar yağacak haberleri yalan oldu. GFS gelmesiyle birlikte ECMWF son verdiği veriler kar için hiç bir ümit bırakmadı. İstanbul'da gözler EPS çevrildi. 

6-8 Ocak 2020'ye kaldı!

Bu hafta yoğun kar yağışı, 2-3 Ocak İstanbul,Ankara, Bursa yoğun kar yağışı haberleri 6-8 Ocak 2020 kendini itti. Şu anda kar yağışı gözükse de sıcak hava kar yağmasına izin vermiyor. Ancak 6-8 Ocak tarihleri arasında -12'lere yansıyacak hava sıcaklığı kar yağışını başlatması bekleniyor.


GFS12Z, GEM12 ve ECM12Z sinoptik desen 995-1000mb alçak basınç konumu ile ciddi yağışlar getiriyor ancak 850hpa soğumasının zayıflığı kuzey kesimlerde kar yağışını engelliyor.


İzmir kar yağışı ihtimali İstanbul'dan fazla!

Bu haritayı sizler için uzmanlara yorumlattık. Meteoroloji uzmanı bu görüntünün İzmir yüksek yerlerinde İstanbul yükseklerine göre kar yağışı daha avantajlı. Sadece o ilimizde kar yağışı gelecek ve yüksek miktarda yağışlar sağlanacak.

Ankara yine kar var!

2020 yılının tek doyuran karı yağan ilimiz olan Ankara, yine kar yağışı geliyor. Ankara'da hafta sonu yine kar yağışı görünüyor. Dün bir çok ilimizde 6 Ocak 2020 okullar tatil olacak mı şu an için sadece Ankara'da geçerliliğini sürdürüyor. 

Eskişehir kara doyacak!

Son dakika gelen modellerde Ankara kadar Eskişehir'de çok yoğun kar yağışı alacak iller arasına eklendi. Ankara ve Eskişehir yılın tüm kışını kar yağışıyla geçirecek. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR