Memur Maaş Zamları Hangi Oranda Uygulanacak? 2021 Son Durum Nasıl? Öğretmen, Emekli, Polis, Hemşire ve İmamların Maaşları Nasıl Olacak?

Memur zamları hesaplanırken toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler şeklinde hesaplanıyor. Memurlara ödenen maaş zammında sabit oran yansımasına rağmen, bu oran farklı mesleklere farklı oranlarla yansıtılıyor.

Memur Maaş Zamları Hangi Oranda Uygulanacak? 2021 Son Durum Nasıl? Öğretmen, Emekli, Polis, Hemşire ve İmamların Maaşları Nasıl Olacak?
Yayın Tarihi: 4.12.2020 19:24:00

2021 memur maaşlarına ne kadar zam gerçekleştirileceği merak konusu olurken, toplu sözleşme süreci de şu an donmuş durumda. 2021 yılı memur, öğretmen, emekli, polis, hemşire, din görevlisi maaşları ne kadar olacak? Detaylar haberimizde sizlerle...

Açıklanan enflasyon oranları memur ve emekli maaşlarını etkilediği için birçok memur, 2021 senesinde ne kadar maaş alacağını hesaplıyor. Toplu sözleşme gereğince 6 aylık dilimlerde hesaplanan enflasyon oranına göre 2021 memur maaşları netlik kazanıyor. Memur maaşları 2021 zammı son durum nedir sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, 2021 memur zammı ne kadar olacak merak ediyor.

Kasım Enflasyon Oranı Duyuruldu!

Enflasyon Kasım ayında %2,3 oranında artarken, yıllık bazda %14,03 oldu. Ekonomistlerin Kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük %0,75, en yüksek %1,80 aralığında bulunmuştu. Enflasyon Kasım ayında yılın zirvesini görmüş oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi Kasım ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre %14,03 artış yaşadı. Aylık bazda artış ise %2,3 oranında oldu. Bugün gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ocak ayında %7'lik zam almaya hak kazanacak. Kesin zam oranı Aralık Enflasyonunun duyurulmasıyla birlikte 4 Ocak tarihinde belli olacak.

Memur Zammı Hangi Tarihte?

Toplu sözleşmeye göre memur zamları senede iki defa gerçekleştiriliyor. Haziran ayı enflasyon oranı duyurulduktan sonra memurlar için bir senede gerçekleştirilen ikinci ve son zam da uygulanmış oluyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı'nın yaptığı açıklamalara göre 2021 memur maaşları tahmini rakamlarda netlik kazanmış oldu. Bu rakamlar anlık tahmini olarak sunulmuştur. Toplu sözleşme gereği, enflasyon farkı 6 aylık dilimler şeklinde hesaplanıyor.


2021 Yılında Memur Maaşlarına Gelecek Zam Oranı

Hemşire, memur, imam, öğretmen, kamu görevlisi, polis ve düz memur gibi devlet kadrosunda çalışma hayatını sürdüren memurlara %3 oranında maaş zammı gerçekleştirilecek. Emekli memurlar ve çalışan memurlara ilişkin yürütülen 2019 tarihi 5.dönem toplu sözleşme görüşmelerinin neticesine göre; 2020 ve 2021 tarihi birçok özlük hakkı ve maaş zam oranları belirlenerek verilen kararlar imza altına çekilmişti. Ocak 2021 tarihinde memur maaşlarına enflasyon oranı ilave edebilmek için, duyurulan enflasyon oranlarının şu an içerisinde bulunduğumuz 2021 ikinci altı aylık diliminde %3 oranından daha fazla olacağı açıklaması bekleniyor. 

Toplu Sözleşme gereği, hakem heyeti tarafınca memurlara 2021 tarihi için %3 + %3 oranında zam uygulanması ilan edildi ve imzalandı. Dolayısıyla, 2020 yılının ikinci yarısındaki duyurulan enflasyon oranı %4,49 olarak uygulanabilir. Emekli ve memurların bu hesaplamalara göre 2021 Ocak ayında alacak oldukları zam oranı %3,49 olacağı tahmin ediliyor.

2021 Yılı Memur Maaş Zammı Hangi Tarihte Açıklanacak?

Memur emeklisi ve memurlara gerçekleştirilen %3'lük artışa ilave olarak %0,62 farkı çıktığı görüldü. SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşların zam oranı 4 aylık enflasyon oranına göre %4.62 olacağı yönünde beklentiler var. Memur maaş zammının açıklanması için son olarak geriye 2 veri kaldı. 3 Ocak 2021 tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranı ile milyonlarca emekli ve memurun soruları yanıt bulacak ve zam oranları belli olacak.

Memur Maaş Zamlarını Etkileyen Faktörler!

2021 tarihinde memurların maaş artış zamları ilk 6 aylık süreç içerisinde %3 olurken, 2021 tarihinin ikinci aylık döneminde ise %3 maaş zammı uygunalacağı kaydedildi. Memurlara gerçekleştirilen 2021 memur ve emekli maaş zammı memurların eğitim düzeylerini, medeni durumu, dereece ve kademe, çocuklu, bekar ve hizmet süresi gibi faktörlere göre farklılık gösteriyordu.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR