MEBBİS başvurular başladı! MEBBİS Mazerete bağlı öğretmen atama ve Eşe bağlı tayin tercihleri

MEBBİS üzerinden il, ilçe ve eş durumu tayin tercihleri hazırlanmaya başladı. Binlerce öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde MEBBİS giriş ekranı üzerinden tayin tercihlerini yapıyor. MEBBİS giriş ekranı ve eş durumu atama tercih detayları araştırılmaya başlandı. MEB MEBBİS sistemi haberde...

MEBBİS başvurular başladı! MEBBİS Mazerete bağlı öğretmen atama ve Eşe bağlı tayin tercihleri
Yayın Tarihi: 22.08.2019 15:36:00

İl, ilçe ve eşe bağlı olarak tayin isteyecek öğretmenler için MEBBİS tercih başvuruları başladı! MEBBİS başvuruları ile öğretmenler tayin tercihlerini yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre bugün MEBBİS'e giriş yapan öğretmenler eş durumlarına göre tayin tercihinde bulunacak.

2019 yılı içerisinde bulunduğu, görev yaptığı il, ilçe ve okulu değiştirmek isteyen öğretmenler, eş durumu ile atama talep edebiliyor. MEB, 2019 Yılı eş durumu tayin duyurusunu paylaştı. MEBBİS üzerinden öğretmenler tayin talebinde bulunabiliyor!

MEBBİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ 
 

MEBBİS ÖĞRETMEN EŞ DURUMUNDAN TAYİN NEDİR?

Eş durumundan tayin Anayasanın 41 ve 62’inci maddeleri ile güvence altına alınan ailenin birliği gereğince bir öğretmenin eşinin bulunduğu yere tayin istemesi demektir.

Öte yandan Mebbis üzerinden mazerete bağlı yer değiştirme (tayin) başvuruları da yapılabiliyor. MEB'in yayınladığı takvime göre mazerete göre tayin başvuruları 5-9 Ağustos arasında alınacak. Atamalar 29 Ağustos tarihinde yapılacak. Tebligat ise 2 Eylül 2019 tarihinde yapılabilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR