Lorde İsrail Konserini İptal Etti

Yeni Zelandalı ünlü şarkıcı Lorde, İsrail’de gerçekleştireceği konserini Filistin yanlısı aktivistlerin çağrıları sonrasında iptal etti.

Lorde İsrail Konserini İptal Etti
Yayın Tarihi: 26.12.2017 12:40:00

2013 yılında yayınlanan "Royals" isimli şarkısıyla kitlesini yaratan dünyaca ünlü şarkıcı ve söz yazarı Lorde, Haziran 2018’de gerçekleştireceği İsrail'in Tel Aviv kentindeki konserini İsrail'in Filistinlilere yönelik yaptırımları nedeniyle iptal etti.

Lorde, 2018'de yapacağı turnenin son ayağı olarak planlanan Tel Aviv konserini iptal etmesini, aldığı birçok mektup nedeniyle olduğunu açıkladı.

Yeni Zelandalı şarkıcı, Tel Aviv’de konser verme kararını "Bunda doğru karar vermediğimi kabul etmekle pek gurur duymuyorum. Şu zamanda doğru kararın konseri iptal etmek olduğunu düşünüyorum" dedi.

İSRAİL KÜLTÜR BAKANINDAN LORDE'A ÇAĞRI


Lorde'un Tel Aviv konserini iptal etmesine sebep olan çağrı, İsrail'in yerleşim politikalarına karşı oluşturulan Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketinden geldi.

İsrail Kültür Bakanı Miri Regev ise şarkıcıdan kararını tekrar gözden geçirmesini istedi.

Lorde'un Tel Aviv konserini düzenleyecek Naranjah ekibi ise yaptığı açıklamada şarkıcıyı affettiklerini ve turne kapsamında Rusya ile ABD'de konserler verecek şarkıcıya başarılar dilediklerini belirttiler.

Daha öncede Roger Waters, Lauryn Hill ve Elvis Costello da BDS tarafından yapılan çağrılara uyarak İsrail'deki konserlerini iptal etmişlerdi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR