Küçük İskender kimdir? Küçük İskender öldü mü Hastalığı neydi ne kanseri?

Şair Küçük İskender kimdir? Uzun süredir kanser tedavisi gören Küçük İskender öldü mü hayatını kaybetti mi? Küçük İskender'e başsağlığı mesajı... Vefatı Küçük İskender'in arkadaşı duyurdu. Küçük İskender'le ilgili detayları hazırladık...

Küçük İskender kimdir? Küçük İskender öldü mü Hastalığı neydi ne kanseri?
Yayın Tarihi: 3.07.2019 10:45:00

Dün akşam saatlerinde Küçük İskender, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk Edebiyatına derin izler bırakan Küçük İskender, 56 yaşında hayatını kaybetti. İnternette kullanıcılar ve Küçük İskender'in okurları, Küçük İskender kimdir, neden öldü hastalığı neydi? Ne kanseriydi? Sorularının yanıtını araştırıyor. 

Şiir hayatının yanı sıra Gönül Garip Bir Kuştur (1989),Ağır Roman (1997),O Şimdi Asker (2002) filmlerinde de rol alan Küçük İskender, onlarca şiir kitabını da Türk Edebiyatına kazandıran isim oldu. 


KÜÇÜK İSKENDER KİMDİR?

Şiir, roman, deneme, günlük ve daha birçok türde Türk Edebiyatına önemli eserlen kazandıran Küçük İskender, Ağır Roman filmiyle oyunculuk kariyerine de ilk adımı atmıştı. Asıl adı Derman İskender Över olan Küçük İskender'in ölümü okurlarını ve hayranlarını yasa boğdu. 

1964 İstanbul doğumlu olan Küçük İskender, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde okudu ancak son sınıfta okuldan ayrıldı. İstanbul üniversitesi Sosyoloji bölümüne girip buradan da mezun olmadan ayrılan Küçük İskender, uzun zamandır kanser tedavisi görüyordu.

Kanser hastalığına yenik düşen Küçük İskender, hayata gözlerini yumdu ve 56 yaşında vefat etti. 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR