Kredi Çekeceklere Kötü Haber! Merkez Bankası Limit Koydu!

Kredi Çekeceklere Kötü Haber! Merkez Bankası Limit Koydu!

Kredi Çekeceklere Kötü Haber! Merkez Bankası Limit Koydu!
Yayın Tarihi: 27.04.2023 15:57:00

Merkez Bankası önceki gün TL mevduat oranlarında tahsil tesis yükümlüğü oranda değişiklik yaparak oranı yüzde 60 seviyelerine yükseltti. Mevduat dönüşüm oranı hedeflemesi geri getirilmiş oldu. Ayrıca ihtiyaç ve ticari kredi faizlerinde üst limitlerin aşılması durumunda menkul kıymet tesis yükümlülüğü oranında yüzde 150 oranında yükseltildi.

Alınmış olan tedbirler ile menkul kıymet alım zorunlulukları ile sektörün ilk çeyreğinde taksitli ticari krediler konusunda iştahsız durumun söz konusu olduğu ön plana çıktı.

Merkez Bankası yapılmış olan değişiklikler sonrasında yazılı olarak ihtiyaç kredileri için 70 bin sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin lira sınırın aşılması durumda talimat geldiği dile getirildi.


Merkez Bankası tarafından kredi çekmek isteyen vatandaşlara yönelik önemi bir duyuru paylaştı.
Kredi çekecek vatandaşlar bu haberi okumadan kredi çekilmemesi konusunda uyarıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ne anlama geliyor? Kredi çekmek isteyen vatandaşların nelere dikkat etmesi gerekir? Krediye ait limit var mı? Tüm soruların cevaplarını sizler için araştırdık…

2023 yılında kredi ihtiyacı duyan milyonlarca vatandaşa ihtiyaçlarını karşılamak için kredi imkânları sunuluyor. Nakit ihtiyaçlarını karışılmak isteyen vatandaşlar kredi başvurusunda bulunuyor. Bu konuda kredi çekmek isteyenler için önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredilerine limit getirdi. İhtiyaç kredisine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar bu haberi okumadan başvuru yapmamalı. Merkez Bankası tarafından tüm bankalara özel yazı gönderildi. Bankalara gönderilen yazı ile ihtiyaç kredilerinde faiz üst sınırı zorunluluğu getirildi.

İhtiyaç kredilerinde artık kar/faiz oranı 1,8 - 2,0 katı aralığında gerçekleşirken, birinci kademede yüzde 20 oranı, ikinci kademede 2,0 katından yüksek kademeye yüzde 90 oranında menkul kıymet tesisine tabi olma şartı getirildi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR