KOSGEB'den ilk defa iş kuracaklara ödeme desteği!

KOSGEB'den ilk defa iş kuracaklara ödeme desteği ! KOSGEB iş kuracak olan vatandaşlara destek amacıyla ödemeler yapıyor. Peki, KOSGEB'in ödeme başvurusu nasıl oluyor ? İş kurmak için destek almak isteyenler neler yapmalılar ? KOSGEB destek başvuru işlemleri adım adım...

KOSGEB'den ilk defa iş kuracaklara ödeme desteği!
Yayın Tarihi: 24.10.2020 22:11:00

KOSGEB'den ilk defa iş kuracaklara ödeme desteği ! KOSGEB iş kuracak olan vatandaşlara destek amacıyla ödemeler yapıyor. Peki, KOSGEB'in ödeme başvurusu nasıl oluyor ? İş kurmak için destek almak isteyenler neler yapmalılar ? KOSGEB destek başvuru işlemleri adım adım...

Birçok vatandaş yeni iş kurmak ve artık kendi işlerini yapmak istiyorlar. KOSGEB bu konuda yeni iş kuracaklara büyük destek oluyor. KOSGEB iş kuracak olan vatandaşların projelerine bağlı olarak 60.000 TL'ye kadar ödeme imkanı sağlıyor. Peki KOSGEB'in bu yeni iş girişimlerine yaptığı ödemelerinde başvuru aşamaları nasıl oluyor ? KOSGEB'den yeni iş girişimi için destek almak isteyen yeni girişimciler neler yapmalılar ? Gelin birlikte baştan sona KOSGEB destek başvuru işlemlerine bakalım.



Birçok vatandaş başkasının boyunduruğu altında çalışmaktan, hakkı ve istediği parayı kazanamamaktan ve zorlu iş şartları, geçim sıkıntısından şikayetçi durumda. Bu vatandaşlardan bir kısmı kendi işini kurmak istiyor ama bunlardan sadece bazıları iş kurmak için bir adım atıyor. İş kurmak isteyenlerin belki de önlerindeki en büyük engel yetersiz para. Ancak bazı kurum ve kuruluşlar yeni iş kurmak isteyen vatandaşlara maddi açıdan nakit ve kredi desteği sağlıyor. KOSGEB iş kurmak isteyen vatandaşlar için destek sağlayan kurumların başında geliyor. Kendi işini kuracak olan girişim yapmak isteyen vatandaşların desteklenmesini sağlayan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı 2020 yılında iki ayrı desteği yeni iş kuracak olan vatandaşlara sağlıyor. Bu desteklerden ilki 'Geleneksel Girişimcilik Destekleri ' ikincisi ise 'İleri Girişimcilik Destekleri' oluyor. İlk defa iş kurmak için maddi destek alacaklar için KOSGEB ödemeleri KOSGEB tarafından verilen desteklerle kendi işini kurmayı planlayan vatandaşlara destek sağlanıyor. Buna Geleneksel Girişimcilik Destekleri deniyor. İş kurmak isetyen vatandaşlar bu destek programı ile kendi işlerini kurmak istediklerini KOSGEB'e belirttiklerinde ve projelerini sunduklarında 65 bin TL'ye kadar destek ödemesi alabiliyorlar. KOSGEB'in vermiş olduğu bu destek ödemelerinde iş kurmak isteyen vatandaşlarda aranan şartlar, kurum tarafından yani KOSGEB tarafından aşağıda yer alan listedeki gibi duyuruldu. 

- Kuruluş Desteği;
Kuruluş desteği gerçek kişi işletme 5.000 TL,


- Sermaye şirketi işletme 10.000 TL,

- Performans Desteği Birinci Performans Dönemi: 80-539 gün ise 5.000 TL,
540-1079 gün ise 10.000 TL,
1080 ve üstü gün ise 20.000 TL.

- İkinci Performans Dönemi: 360-1079 gün ise 5.000 TL,
1080-1439 gün ise 15.000 TL,
1440 ve üstü gün ise 20.000 TL.

- Sertifika Desteği;
Sertifika desteği 5.000TL.

KSOGEB tarafından destek almak isteyen vatandaşların öncelikle kurumun resmi sitesinden online sertifika eğitimi başvuru da bulunması gerekiyor. KOSGEB'in sitesinden yapılan resmi başvurusu sonrasında online yada örgün olarak sertifika eğitimleri başlıyor. Sertifika eğitimlerine dahil olan ve katılım sağlayan vatandaşlar geleneksel girişimcilik sertifikası alacaklardır. Aldıkları sertifikanın hemen ardından iş kuracak olan vatandaşların, kuracakları işe dair projelerini sunmaları gerekiyor. İş kuracak olan vatandaşların projelerinin KOSGEB tarafından kabul edilmesinin hemen ardından KOSGEB'den gerekli olan maddi desteği alabileceklerdir.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR