Kirada yeni dönem! Geri Ödemesiz Kredi! %0.69 Faizle

Kentsel dönüşüm ile ilgili yeni bir haber gündeme geldi son gelişmeler değişiklik gösteriyor. AK Parti'nin grup başkan vekilliğini yapan Mehmet Tevfik Göksu açıklamaları ile dikkat çekti.

Kirada yeni dönem! Geri Ödemesiz Kredi! %0.69 Faizle
Yayın Tarihi: 16.03.2023 19:16:00

Yaptığı açıklamada konutunda dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlar için minimum miktar 1 milyon olacak şekilde 2 yıl geri ödemesiz vadeli faizle kredi verileceğini söyledi. Bu Faizin oranı da 0.69 olacak. Bakanlıklar İstanbul dahil birçok ilde kentsel dönüşüm başlatmaya başladı. Maliye Bakanlığı Çevre Bakanlığı başlattığı kentsel dönüşüm projeleri ile hızlı bir şekilde sonuç elde etmek istiyor. Kentsel dönüşümü hayata geçirmek istiyor. Bakanlıklar hızlı bir şekilde girişimlerine devam etti. Bunlardan birisi de 0.69 faiz de verilecek olan kredi ilk olarak vatandaşlara kira yardımı yapılmıştı. Daha sonra yeni dönüşüm için bir kredi paketi hazırlandı. Vatandaşlara verilen kira yardımının miktarı da artış gösterdi. Son zamanlarda hazine bakanı  Nurettin Nebati konu ile alakalı yeni açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarda konut üreticisi olan kişiler için kredi verileceğini söyledi. Bu kredi piyasa koşullarına uygun olacak ve kentsel dönüşümü destekleyecek bir kredi olacaktır. 

CNN Türk'e konuk olarak giden Esenler Belediye Başkanı ile Mehmet Tevfik Göksu Detaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Göksu yaptığı açıklamalarda konutunu dönüştürme düşüncesinde olan vatandaşlar için minimum miktar 1 milyon olacak şekilde 0.69 faizle kredi verileceğini söyledi. Üstelik verilen krediler 2 yıl geri ödemesiz olarak vatandaşlara verilecek. Bunun üzerine birçok vatandaş tarafından konu hakkında detaylar merak edilmeye başlandı. 

Kirada yeni dönem


Kentsel dönüşüm projesi ile isteyen vatandaşlara düşük faiz oranları ile kredi imkanı sunulacak. Krediler 2 yıl geri ödemesiz olarak düşük faiz oranı ile kullanıcılara sunulacak. Böylelikle riskli evi yıkılan vatandaşlar 2 yıl içerisinde yeni evine geçebilecek. Aynı zamanda bu vatandaşların kredi taksitleri ise 2 yıl sonra başlayacak. Bunun üzerine yeni kira modeli de geliştirildi yeni kira modeli ile vatandaşlar rahat bir şekilde kiralarını ödeyebilecek. Dönüşümü engelleyen en önemli sorun kira oluyordu. Bunun üzerine kira ile alakalı da bir düzenleme yapılarak kiranın sorun olmaktan çıkması sağlandı. Riskli evinden çıkan vatandaşlar uygun fiyatlar ile kiralık ev bulamıyor. Bu nedenle birçok vatandaş tarafından risk tespiti yapılmıyor bunun üzerine bu sorun içinde yeni bir çözüm geliştirildi.

Kira problemi yaşayan vatandaşlar yeni kira modelleri ile bu sorundan kurtulabilecek. Bu sorun yeni çözümler ile aşılabilecek. İlk olarak kiralık olacak şekilde yeni konutlar üretilecek. Bu konutlar da evi dönüşüme giren vatandaşlara kiralık olarak verilecek. Kiraların da uygun fiyatlar ile olması vatandaşlar için büyük bir avantaj olacak. Kiralarda herhangi bir artış meydana geldiğinde bunu kira tavanına göre yapmak mümkün olacak. Kiraların artış ve bedelini belirleyecek olan kurum ise kamu kurumu olacak. Özel sektöre teşvik de yeni planlanan modeller arasında yer alıyor.

Özel Sektöre Teşvik

Kira planlamasının yanı sıra özel sektire teşvikle planlanacak. Böylelikle vatandaşlar hem ev problemlerini hem de iş problemlerini çözebilecek. Özel sektöre teşvik içinde ada bazlı dönüşüm yapılacak. Konut üreticisi olan kişiler için düşük maliyetler ile finansal destek de sağlanacak. Bu açıklamalar ile birlikte vatandaşlar için yeni kredi paketlerinin sunulacağı da netleşmiş oldu. Yeni kredi paketlerinin yanı sıra vatandaşlar için kira yardımı da yapılacak. Kira yardımı ise illere göre değişiklik gösterecek. Kira yardımından faydalanmak için riskli bina belgesinin bulunması dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR