KESK Talebini Açıkladı

KESK Talebini Açıkladı

KESK Talebini Açıkladı
Yayın Tarihi: 20.04.2023 12:14:00

Kamu ve özel sektörün talepleri devam ediyor. Kamu çalışanları çeşitli şehirlerde yürüyüşlerini sürdürüyor. Hayat pahalılığını ön planda tutarak devletten desteklerini dile getiriyorlar. Ek zam için farklı şehirlerdeki yürüyüşleri devam ediyor. İstanbul  Şişli de devam eden yürüyüş, Cevahir Avm önünde yapılan konuşma ile son buldu. Basın açıklaması yapan kamu emekçileri, taleplerini dile getirdi. TÜİK verileninin inandırıcı olmadığını açıklayan kamu emekçileri, ek ödeme ve sosyal desteklere değindi. KESK, tüm siyasetinin 14 Mayıs seçimine odaklandıklarını, emekleri ile geçim mücadelesine devam eden, emekliler, işçiler ve kamu emekçilerinin geçim derdi unutulduğu açıklandı.

Kamu da mülakatın kaldırılacağını vaadine de tepki gösteren kamu emekçileri, bizim vaatlere karnımız tok, bizi sadece seçim zamanı hatırlayan, sorunlarımızı seçim yatırımına dönüştürmeye çalışan vaatlere karnımız açıklaması yapıldı. Mevcut iktidar ve gelecek iktidara seslenen emekçiler, biz bu ülkenin alın teri ile yaşam mücadelesi veren kamu emekçileri ve emeklileriyiz dediler. Sefalet ve yoksulluk tablosunu değiştirmek istediklerini dile getirdiler.

KESK 10 Maddelik  İstek Listesi Sundu

Kamu emekçileri açıklamalarını bitirdikten sonra, isteklerini sıraladılar. 10 maddelik taleplerin içinde olan,  insanca yaşamak için yeterli bir maaş talebinde bulunuldu. Maaşlara eş yardımı istendi. Ayrıca çocuk yardımı ve kira yardımı olması gerektiği de listeye eklendi. Devamında ulaşım yardımı yapılması gerektiği, sosyal ödemelerde yapılacak desteğin yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması istendi.

Gelir vergisi adaletsizliğine acilen son verilmesi gerektiğini dile getirdiler. Tüm yükü halka yüklemeyi bırakın dediler. Vergi dilimlerinin sabitlenmesini istediler. Tüm kamu çalışanlarını kapsayacak olan adil bir ek gösterge ve kamusal emeklilik sistemi isteklerini de dile getirerek listeye eklediler.

6.5 milyon kamu emekçisi ve emeklisinin bayram ikramiyesi alamadığını, asgari ücret seviyesinde bayram ikramiyesi talebini ilettiler. Kamu emekçileri son madde olarak da, kamuda sözleşmeli taşeron, geçici, vekil ve İHS li gibi isimler adı altında kullanılan güvencesiz istihdama son verilmesi gerektiğini bildirerek, kamu çalışanları için güvenceli, kadrolu istihdam istediklerini tek tek açıkladılar. Basın açıklaması sonrası dağılan KESK, yürüyüşüne devam ediyor.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR