Kelebeğin Rüyası filmi nerede çekildi? Kelebeğin Rüyası Oyuncuları ve Konusu

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği ve oyuncu olarak yer aldığı Kelebeğin Rüyası filmi bu akşam televizyonda yayınlanacak. Kelebeğin Rüyası filmi nerede çekildi? Kelebeğin Rüyası filmi oyuncuları ve konusu araştırılıyor.

Kelebeğin Rüyası filmi nerede çekildi? Kelebeğin Rüyası Oyuncuları ve Konusu
Yayın Tarihi: 29.06.2019 13:07:00

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği ve aşk ile edebiyatın buluştuğu Kelebeğin Rüyası filmi, bu akşam saat 23.30'da TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Film severler, Kelebeğin Rüyası filmi nerede çekildi, Kelebeğin Rüyası oyuncuları ve konusunu araştırmaya başladı. Filmde, 2. Dünya savaşı döneminde şairlerin yaşadığı aşk hikayesini anlatıyor.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile Yılmaz Erdoğan ve Belçim Bilgin'in başrollerde yer aldığı Kelebeğin Rüyası filminde dönemin şairleri Muzaffer Tayyip Uslu ile Rüştü Onur'un hayat hikayelerinden esinlenildi. 2014 yılında vizyona giren Kelebeğin Rüyası filmi, Türkiye'nin En İyi Yabancı Film dalında aday olmuştu. 

KELEBEĞİN RÜYASI FİLMİ FRAGMANI 



KELEBEĞİN RÜYASI FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?


Kelebeğin Rüyası filminin çekimleri, Heybeliada'da, Zonguldak ve Ereğli bölgelerinde yapıldı. Kelebeğin Rüyası filminin çekimleri bu üç bölgede kısım kısım yapıldı, bu bölgelerde özel setler kuruldu. 

KELEBEĞİN RÜYASI FİLMİNİN KONUSU NE?

Zonguldaklı iki şair Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu, 2. dünya savaşı döneminde, yeni yeni hayata geçen Cumhuriyet yönetimiyle modernleşme çağında yaşamaktadırlar. Avrupa'da ise savaş çanları çalmaktadır! 

Böyle bir dönemde Zonguldak Belediye Başkanı'nın kızı Suzan (Belçim Bilgin), Zonguldak'a geri dönmüştür. Rüştü ve Muzaffer, Suzan'ı görünce şiire ve edebiyata olan ilgileri ve inançları biraz daha artmıştır. Rüştü ve Muzaffer, en iyi şiiri yazanın Suzan'ı hak edeceği konusunda iddiaya girerler. Ancak bu ikili dönemin en büyük hastalığı olan verem ile karşı karşıyalardır...

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR