Jolly Tur 2018’e İddialı Yatırımlar ve Hedeflerle Giriyor
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 2017’yi hedeflerin aşıldığı bir yıl olarak kapatacaklarını belirtti.
Jolly Tur, 2017’yi hedeflerin aşıldığı bir yıl olarak kapatmaya hazırlanırken, 2018’e iddialı yatırımlarla ve hedeflerle giriyor. Bugün itibariyle yüzde 50’ye varan indirimlerle erken rezervasyon kampanyasını da başlatan Jolly Tur, 2017’de yüzde 45’lik büyüme hacmine ulaşırken, 2018 için hedef büyümeyi yüzde 50 olarak belirledi.
2018’deki büyümenin ana dinamiği ise üzerinde dört yıldır çalışılan büyük teknoloji yatırımının devreye girmesi olacak.
TÜRKİYE’DE TURİZME YENİ UFUKLAR KAZANDIRACAK TEKNOLOJİ YATIRIMI
2018’e çok daha iddialı hedefler ve bu hedeflerin en büyük kaynağı olan yatırımların sonuçlarıyla girdiklerine dikkat çeken Mete Vardar, belirledikleri yüzde 50’lik büyüme hedefinin dinamiklerine işaret etti. 1 Ocak 2018 itibariyle hayata geçirecekleri teknoloji yatırımıyla 31 yıllık planları dahilinde global bir turizm şirketi olma yolunda büyük adım attıklarını vurgulayan Mete Vardar, sadece Jolly için değil, Türk turizmi için de yeni bir güzergâh yaratan bu yatırımla iddialarını dünya çapına taşıyacaklarını vurguladı. Bu yatırım için her biri kendi alanının en iyi uzmanlarından oluşan 50 kişilik ekibin Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar ile birlikte dört yıl boyunca çalıştığını söyleyen Mete Vardar, “Bu yoğun çalışmanın ve yatırımın sonucunda Türkiye’ye ve Türkiye turizmine yeni ufuklar açacak bir teknoloji platformu kazandırdık’’ dedi. Yatırımlarının teknolojiyle sınırlı olmadığının altını çizen Mete Vardar, farklılaşan beklentiler doğrultusunda pek çok özel turu programa aldıklarını ifade ederek, Jolly Tur’un yeni döneminde çok daha eğlenceli ve aktif olacağını kaydetti.
TURİZM ŞURASI KARARLARININ UYGULANMASIYLA 2023 HEDEFİ AŞILABİLİR
Mete Vardar’ın dikkat çektiği bir diğer konu, düzenlenen Turizm Şurası oldu. Jolly Tur olarak İç Turizm Komisyonu’nda yer aldıkları Turizm Şurası’ndan alınan kararların, Türk turizmine büyük katkıları olacağına inandıklarını vurgulayan Mete Vardar, “Alınan kararların uygulanacağına büyük bir inancımız var. Kararların uygulanması halinde turizm sektörü, Türkiye’nin cari açığının kapatılmasında çok daha büyük katkılar yapacaktır. Ayrıca, bu kararlarla Türk turizmi için belirlenen 2023 hedeflerini aşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
2018 ile ilgili sektörel öngörülerde de bulunan Mete Vardar, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yaşanan olumsuzluklar sürecinin sonlanacağına inandıklarını belirterek,“Aslında turizmin gelişmesi, halklar arasındaki kardeşlik bağlarının daha güçlü bir şekilde tesis edilmesi anlamına da geliyor. Ki, bunun sağlanabileceğine olan inancımız tam” dedi. Öte yandan, 2018’de iç turizmin İngiliz turist ve Rus turist sayısındaki ciddi artış nedeniyle büyüyeceğini öngördüklerini kaydeden Mete Vardar, yerli turistin iyi fiyat ve yer avantajından yararlanabilmesi için erken rezervasyonu önemini vurguladı. Mete Vardar, Rusya ve İngiltere’den de yüzde 50 civarında bir yükseliş beklediklerini belirtirken, ayrıca Çin ve Hindistan gibi yeni pazarların etkisinin de 2018’den itibaren daha etkin bir şekilde hissedileceğini belirtti.
JOLLY TUR, YENİ YATIRIMIYLA GLOBAL ALANDA DA REKABET EDECEK
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar ise, teknolojiye yaptıkları yatırım hakkında açıklama yaptı. Sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında iddiaya sahip bir yatırımla Jolly Tur’un global alanda da rekabet edebilecek pozisyona ulaşacağını vurgulayan Mert Vardar, 1 Ocak 2018 itibariyle uçak bileti, otel rezervasyonu, yurtiçi ve yurtdışı turlar olmak üzere pek çok işlemin Jolly Tur’un yeni sistemi üzerinden yapılabileceğini açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni teknoloji altyapımızla yurtdışında 400 binden fazla otel sisteme dahil olacak ve rezervasyon yapılabilecek. Dünyadan ve Türkiye’den butik oteller, şehir otelleri ve daha pek çok kategorideki otel bu sistem üzerinden kullanıcılara açılacak. Geliştirdiğimiz bu sistem dahilinde yeni bir uçak bileti sistemini de devreye aldık. Bütün ürünler dinamik paket mantığıyla satılabilecek. Seyahate dair tüm ürünler tek bir platformda toplanacak. Kullanıcı dostu arayüzlerle hem partner acentalarımız hem de jollytur.com’daki son kullanıcımız rahatlıkla ürünlere ulaşabilecek. Kullanılan bulut teknolojisi sayesinde platform Türkiye dışında da satış noktalarına açılabilecek.”
YENİ YATIRIMIN YARATTIĞI YENİ İŞ ALANLARIYLA BÜYÜMEYE YENİ ETKİLER
Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Figen Erkan da yüzde 50’lik büyüme hedefinde teknolojik yatırımla doğacak yeni iş alanlarının yaratacağı etkiye dikkat çekti. Bu büyümenin mevcut iş kolları ve teknolojinin getirdiği yeni iş alanları olmak üzere iki ana koldan kurgulandığını belirten Figen Erkan, şöyle devam etti: “2018 için mevcut iş kollarımızda yüzde 35’lik büyüme öngörüyoruz. Teknolojinin getirdiği yeni iş alanlarında ise beş katlık bir büyüme hedefliyoruz. Sonuç olarak her iki alanın etkisiyle genel büyüme oranımız yüzde 50’ye erişecek.”
Diğer yandan, departman bazındaki 2017 büyümelerine işaret eden Figen Erkan, yurtiçi otellerde yüzde 40, yurtdışı turlarda yüzde 32, kültür turlarında yüzde 54, Kıbrıs otellerinde yüzde 41’lik büyüme oranlarına ulaştıklarını söyledi. Figen Erkan, 2017’de pek çok alanda geliştirmeler yaptıklarına dikkat çekti. Bunlardan biri olarak İzmir Havalimanı’nda Gaziantep, Adana, Mersin, Nevşehir, Kayseri, Samsun, Trabzon, Kıbrıs, İzmir, Ankara ve İstanbul kültürünün birleştirmelerini gösteren Figen Erkan, ayrıca Çukurova ve Karadeniz bölgeleri için başlattıkları uçaklı turları da bir başka geliştirme olarak ifade etti.
HABERİ PAYLAŞ