İslam Memiş'ten Piyasa Uyarısı: Gizli Tüccar Operasyonu Var!

İslam Memiş'ten Piyasa Uyarısı: Gizli Tüccar Operasyonu Var!

İslam Memiş'ten Piyasa Uyarısı: Gizli Tüccar Operasyonu Var!
Yayın Tarihi: 27.04.2023 11:05:00

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasada yaşanan gizli tüccar operasyonuna ilişkin uyarılarda bulundu. Piyasada yaşanan işçilik, isteğe veya pozisyona göre ödeme ve makas aralığı gibi konulara dikkat çeken Memiş, vatandaşların alım-satım yaparken aradaki makas aralığına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Piyasada Üç Fiyat Var

Memiş, piyasada oluşan üç fiyat olan ekran, banka ve serbest piyasa fiyatlarının yanına işçilik farkını da eklemeyi önerdi. Dünyada dolar, altın ve gümüş fiyatlarının düşmesine rağmen Türkiye'de yeni rekorların kırıldığına dikkat çeken uzman, piyasada belirsizliğin olduğunu ancak talebin de var olduğunu ifade etti.

Gizli Tüccar Operasyonu


Ancak piyasada bir de operasyonun olduğunu söyleyen İslam Memiş, piyasada çakalların meydanı boş bulduklarını ve operasyon çekmeye başladıklarını belirtti. Operasyonu yürütenlerin gizli tüccarlar ve havaleciler olduğunu ifade eden Memiş, bu tüccarların çok büyük paralara sahip olduklarını ve piyasanın tefecileri olduğunu belirtti. Önceden günlük para sattıklarını ancak şimdi saatlik para sattıklarını belirten Memiş, nakite ihtiyacı olan kişilerin bu tefecilere gittiğini ve saatliğine nakit para aldıklarını söyledi. Saat dolduğunda ise faiziyle oynadıklarını belirtti.

Piyasada Kumarcılar da Var

Piyasada kumarcıların da bulunduğunu söyleyen İslam Memiş, bu kumarcıların ekran oynadığını ve döviz ekranından açığa al-sat işlemi yaptıklarını ifade etti. Son yıllarda bu kumarcıların çok batak verdiklerini, Kapalıçarşı'da batanların olduğunu, kavgaların yaşandığını, iflas edenlerin ve intihar edenlerin olduğunu belirten uzman, gizli tüccarların bu durumda bu kişilerin malına, mülküne ve geleceğine çöktüklerini söyledi.

Uyarı: Dikkatli Olun

İslam Memiş, vatandaşları piyasada yaşanan bu durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Piyasada işlem yapmadan önce araştırma yapılması, alım-satım yaparken makas aralığına dikkat edil




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR