Herkese 239 TL ödeme yapılacak: Ödemeler her ay düzenli olacak, başvuru şartları işte bunlar

Günümüzde Devlet tarafından birçok vatandaş için sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Bunların arasında yer alan en önemli sosyal yardım ise annelere bez ve mama yardımı kapsamında 24 ay boyunda ayda 239 TL ödeme yapılması bulunmaktadır.

Herkese 239 TL ödeme yapılacak: Ödemeler her ay düzenli olacak, başvuru şartları işte bunlar
Yayın Tarihi: 3.05.2020 22:12:00

Günümüzde Devlet tarafından birçok vatandaş için sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Bunların arasında yer alan en önemli sosyal yardım ise annelere bez ve mama yardımı kapsamında 24 ay boyunda ayda 239 TL ödeme yapılması bulunmaktadır.

Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla yapılan ödemeler maddi destekler, birçok ailenin kurtarıcısı olmaktadır. Böylelikle günümüzde bebek sahibi olan anneler dışında maddi durumu elverişli olmayan hasta vatandaşlar içinde hasta bezi yardımı yapılıyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni doğan bebeği olan anneler için sosyal yardım ödemesi yapılmasıyla birlikte maddi destek sağlanmaktadır. Ancak bu sosyal sosyal yardım bez ve mama için yapılan maddi destek olmasının yanı sıra doğum yardımı ile karıştırılmaktadır. Bu ödeme 2 yıl boyunca annelere ayda 239 TL ödeme yapılmaktadır. Ancak tabii ki de bu maddi yardımdan faydalanabilmek için belirlenen şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara uyum sağlayan vatandaşlar bez ve mama yardımı adı altında sadece ayda 239 TL nakdi ödeme alma fırsatını elde etmektedirler. Bu yardım PTT şubeler vasıtasıyla çekilebilen ve annelerin adına yatan bir yardım ödemesidir.

Bebek sahibi olan anneler bez ve mama yardımı için muhakkak resmi olarak başvuru yapması gerekmektedir. Resmi başvuruyu ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Kurum ya da Sosyal Yardımlaşma vakfına yapılması gerekmektedir. Bu doğrultu da bu kurumlara yapılan başvurular değerlendirmeye alınır ve uygun görülen vatandaşlar için ayda 239 TL ödeme sağlanır.


BEZ VE MAMA YARDIMI ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR

Bebek sahibi olan ve maddi olarak ihtiyacı olan anneler tarafından bebek bezi ve mama yardımı adı kapsamında 2 yıllık maddi destek sağlanmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uyum sağlamak önemli unsurlar arasında bulunuyor.
  • Mama ve bez yardımından yararlanmak isteyen aile bireylerden birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.
  • Anne ve babanın mavi kart sahibi olması gerekiyor. Böylelikle yardımdan çok daha kolay faydalanma fırsatını bulabilirsiniz.
  • 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra bebeğin doğması ve sağ olması gerekiyor.
  • Eğer anne vefat ettiyse ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan baba da başvuru yapma olanağına sahip olabilmektedir.
  • Hane içerisinde kişi başına düşün gelirin asgari ücretin üçte birinden az olma şartı bulunmaktadır. Bu doğrultuda en az 701 TL olması gerekiyor.
  • Anne ya da babanın üzerinde taşınmaz, gayrimenkul ya da malın olmaması önemli unsurdur. Ancak eğer var ise bu malın sabit bir kira getirisine sahip olmaması gerekiyor.
 
 
HASTA BEZİ YARDIMI KİMLER İÇİN VERİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maddi durumu iyi olmayan hastalar için bez ihtiyacı yardımı yapılmaktadır. Ancak bebek bez yardımı nakit olarak yapılsa da hasta bezi yardımı farklı bir durum söz konusu olmaktadır. Hasta bez yardımı nakit olarak yapılmamaktadır. Böylelikle hasta olan kişiler için 2 ayda maksimum 240 adet bez yardımı yapılmaktadır.
Hasta bezi yardımı için için gerekli olan şartlar SGK tarafından belirlenmesiyle birlikte şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Hasta olan kişinin hastalığı açık bir şekilde uzman bir hekim tarafından belirlenmesi gerekmektedir.
  • Hastalık durumları uzman bir doktor vasıtasıyla raporlanması gerekiyor. Sağlık raporu devlet hastaneleri tarafından alınması gerekmektedir.
  • Reçete üzerinde hasta bezi ihtiyacının ne kadar olduğu nu açık ve anlaşılır bir şekilde yazılması gerekmektedir.
  • Hasta bezi ihtiyaçları, SGK ile anlaşmalı olmasıyla birlikte eczane vasıtasıyla alabilirsiniz.
  • SGK tarafından; hasta alt bezi, çocuk hasta alt bezi ve çocuk külotlu hasta alt bezi karşılama fırsatını bulabilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR