Google'sız Android Geliyor

Mandrake Linux'un kurucusu, Android'in her adımınızı takip etmeyen bir sürümünü oluşturmak üzere olduğunu açıkladı.

Google'sız Android Geliyor
Yayın Tarihi: 23.12.2017 14:31:00

Mandrake Linux'un ilk mucidi Gaël Duval, yeni bir Android sürümü ortaya çıkarıyor. Özgür ve Açık Kaynaklı Yazılım'a (FOSS) kısıtlı olan işletim sisteminin adı ise, Eelo.

Eelo'nun web sitesi, projenin misyonunu şöyle açıklıyor:

"Eelo, kullanıcıları veri köleliğinin vazgeçilmez olmadığı konusunda bilgilendirecek. eelo, veri gizliliğine dikkat eden kullanıcılara işe yarar bir alternatif sunacak: mobil ve akıllı telefon işletim sistemleri ve bunlarla ilişkili web hizmetleri. Uzun vadede PC işletim sistemleri, dijital asistanlar ve web API'ları dahil tam kapsamlı bir ekosistem sunmak istiyoruz."

Firma, ilk sene içerisinde bir ROM'u birkaç cihaz için indirilebilir hale getirmeyi ve eposta, arama, çevrimiçi sürücü, çevrimiçi yedekleme ve harita alternatifleri sunmayı planlıyor.

İkinci senesinde PC'lere yönelik Eelo OS'u piyasaya sürecek olan şirket, firmanın varlıklarını koruyacak bir yapı kurmak istiyor.

Üçüncü senede ise mobil işletim sisteminin ve web hizmetlerinin ikinci sürümlerinin, bunların yanında bir dijital asistanın yayınlanması planlanıyor.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR