Geliri olmayan vatandaşlarımıza 670 TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuru yapın!

Hükümet tarafından yapılan son dakika açıklamaları kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve dar gelirli vatandaşlarımız için destek ödemesi sağlanacağı açıklandı. Bu zorlu süreç içerisinde sunulan destek ödemeleri ile geçim güçlüğü çeken bireylere destek ödemeleri veriliyor.

Geliri olmayan vatandaşlarımıza 670 TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 18.07.2020 14:52:42

Hükümet tarafından yapılan son dakika açıklamaları kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve dar gelirli vatandaşlarımız için destek ödemesi sağlanacağı açıklandı. Bu zorlu süreç içerisinde sunulan destek ödemeleri ile geçim güçlüğü çeken bireylere destek ödemeleri veriliyor. Yapılan başvurular kapsamında gelir sahibi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan bireyler için 673 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Gelir sahibi olmayan bireylere özel olarak tasarlanan bu fırsatlar kapsamında pek çok vatandaşımız için umut kaynağı oldu.

Son zamanlarda özellikle korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde artış gösteren ihtiyaç sahibi olan aileler için devletten yardım eli uzatıldı. Korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde işten çıkartılan ya da ücretsiz izin kullanan bireyler için Kısa çalışma ödeneği ya da işsizlik ödeneği bağlanmıştır. Aynı zamanda bunların yanı sıra Pandemi Sosyal Devlet 1000 TL destek ödemesi, gıda yardımı gibi pek çok destek ödemelerinin yapılması ile birlikte ön plana çıkılmaktadır. Bu zamanlar içerisinde hükümet tarafından yapılan açıklamalar kapsamında destekler sürdürülmeye devam ediyor. Gelir sahibi olmayan vatandaşlarımız için yapılan bu destek ödemeleri sayesinde rahat nefes alma olanağına sahip olabilirsiniz.

BAŞVURU İŞLEMLERİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ!

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri sayesinde gelir sahibi olmayan ve sosyal güvencesi olmayan 65 yaş ve üzerinde bulunan vatandaşlarımız için devlet tarafından 673 TL destek ödemesi sağlanacağı açıklandı. Geliri olmayan ve 65 yaşını dolduran bireyler için yapılan bu destek ödemeleri kapsamında pek çok vatandaşımız bu zorlu süreç içerisinde geçim güçlüğü çekmemesi ön görülmektedir. Peki, bu fırsatlardan yararlanmak için ne yapmak gerekiyor? İşte konuya dair tüm ayrıntılar…


Devlet tarafından belirlenen şartlar kapsamında pek çok vatandaşımız bu fırsatlardan yararlanma olanağına sahip olabilmektedir. Günümüzde bulunan vatandaşlarımız için Sosyal devlet anlayışı kapsamında yapılan tüm destek ödemeleri hak sahipleri için verilerek onlar için umut kaynağı olunmaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları kapsamında nakit, gıda, yakacak ve barınma gibi pek çok destek sunulmasının yanı sıra dikkatler üzerine çekilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.
  • 65 yaşını doldurmuş olan kişilere yaşlılık aylığı bağlanabilmektedir.
  • Herhangi bir sigorta koluna ait sosyal güvencesinin olmaması gerekmektedir. 4A, 4B veya 4C sigorta koluna bağlı olarak çalışılmaması gerekmektedir.
  • Yaşlılık aylığı almak isteyen kişinin aylık gelir tutarının muhtaçlık sınırının altında olması gerekmektedir.
  • Nafaka alanlar, dönemin brüt asgari ücretinin üçte birinden daha fazla geliri olanlar yaşlılık maaşı almaya hak kazanamamaktadırlar.
BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Devlet tarafından belirlenen şartlara uyum sağlayan bireyler başvuru işlemlerini başlatmak için araştırmaları sürdürmektedir. Başvuru şartlarına uyum sağlayan bireyler ikamet etmiş oldukları adresler üzerinden bağlı bulunmuş oldukları kaymakamlığı ulaşmaları doğrultusunda başvuru işlemlerini başlatabilmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden gerçekleşen başvuru sırasında yanınız da muhakkak kimlik belgelerinizi bulundurmanız önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda başvuru yapacak olan bireyin bizzat gidip başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. T.C. kimlikleri ile başvuru işlemlerinizi başlattıktan sonra kaymakamlık tarafından gerekli değerlendirmeler yapılmaktadır. Başvuru sonrasında gelir tespiti yapılması ve gerekli değerlendirmelerin olumlu yanıt vermesi sonucunda kişiler için aylık düzenli olarak ödemelerin yapılması ön görülmektedir.

YAŞLILIK AYLIĞI BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER NELERDİR?

Yaşlılık maaşı almak isteyen kişilerin başvuru esnasında sunması gereken evraklar aşağıda sıralanmıştır:
  • Başvuru sahibinin kimlik belgesi istenmektedir.
  • Herhangi bir sosyal güvencesi olmadığını belgelemesi gerekmektedir. Bununla ilgili evraklar sunulmalıdır.
  • Hane içerisinde yaşayan kişilerin bilgileri istenmektedir.
  • Muhtaçlık belgesi talep edilmektedir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR