Filmekimi için Geri Sayım

Heyecanla beklenen Filmekimi, 29 Eylül Cuma günü İstanbul'da başlayacak.

Filmekimi için Geri Sayım
Yayın Tarihi: 28.09.2017 23:03:00

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl Vodafone Red sponsorluğunda İstanbul’da 29 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 

İstanbul’un ardından 27-29 Ekim tarihlerinde ilk kez Bodrum’a da uğrayacak olan Filmekimi gösterimleri, 6-8 Ekim’de Edirne, 13-15 Ekim’de Eskişehir, 13-17 Ekim’de Ankara, 20-22 Ekim’de Diyarbakır ve 20-24 Ekim’de İzmir olmak üzere 7 farklı şehirde gerçekleştirilecek.

Filmekimi bu yıl iki farklı partiyle sinema ve müzik aşkını bir arada yaşamak isteyenleri bir araya getirecek. İlki 2 Ekim’de Salon İKSV’de gerçekleşecek konserde Fransız breakcore dehası, prodüktör Gautier Serre’in projesi Igorrr sahne alacak. Günümüz Fransız sinemasının en büyük dehalarından Bruno Dumont’un Jeanne d’Arc’ın çocukluk ve gençlik dönemini müzikal formunda anlattığı filmi Jeanette’in filmin müziklerini de yapan Igorrr, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Filmekimi’nin 8 Ekim’de yine Salon İKSV’de yapılacak kapanış konserinde ise rembetikodan klezmere, cazdan fusiona uzanan bir yelpazeyi kat eden Cümbüş Cemaat sahneyi devralacak. Akordeon, keman, klarinet, davullar, darbukalar, gitarların bir araya geldiği, genişçe Balkan müziği olarak tarif edilebilen tarzıyla Cümbüş Cemaat, Tony Gatlif’in son filmi Djam’de Melik Şah ile birlikte yer aldı. Film için Tony Gatlif’in yeni sözler yazdığı geleneksel rembetiko parçalarını birlikte seslendirdiler ve filmin 70. Cannes Film Festivali’ndeki prömiyeri öncesinde bir de konser verdiler. Cümbüş Cemaat, Djam ile aynı günde Filmekimi izleyicisi için Melik Şah’ın da katılımıyla sahneye çıkacak.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR