Fatih Sondaj Gemisi 170 Milyar Metreküp Doğalgaz Buldu İddiası Yunan Basını Türkiye Doğalgaz buldu yazıyor

Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini sürdüren Türk arama gemisi Fatih, 170 milyar metreküp doğalgaz mı buldu? Yunan ve Rum medyası, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de 170 Milyar metreküp doğalgaz bulduğunu iddia ediyor!

Fatih Sondaj Gemisi 170 Milyar Metreküp Doğalgaz Buldu İddiası Yunan Basını Türkiye Doğalgaz buldu yazıyor
Yayın Tarihi: 14.07.2019 14:27:00

Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminde haber siteleri, ajanslar ve medya, Doğu Akdeniz'de Doğalgaz arayan Türk Fatih Sondaj gemisinin 170 milyar metreküp Doğalgaz bulduğunu iddia ediyor! Türkiye, Doğu Akdeniz'de doğalgaz mı buldu? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin garantör ülkesi olan Türkiye, kıta sahanlığı ve Kuzey Kıbrıs'tan doğan garantörlük haklarını kullanarak kendi alanlarında ve parsellerinde doğalgaz, doğal kaynak arama çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak bölgeye Yavuz arama gemisi gönderilmişti. Yunan medyası Fatih sondaj gemisinin doğalgaz bulduğunu iddia ediyor.


YUNAN HABER SİTELERİ: TÜRKİYE DOĞALGAZ BULDU!

Doğu Akdeniz'deki doğal zenginliklere gözünü diken ülkeler ve başta Yunanistan, Türkiye'nin hakkı olan Doğalgazı almasını istemiyor. Her fırsatta Avrupa Birliği'ne şikayette bulunan Yunanistan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki arama ve sondaj faaliyetlerini durdurmasını istiyor.

Yunan haber sitelerinde son dakika olarak geçen haberde, Türkiye'nin Fatih sondaj gemisinin DOğu Akdeniz açıklarında 170 milyar metreküp doğalgaz bulduğu iddia ediliyor. Türk resmi makamlarından henüz bir açıklama gelmedi. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR