EYT’yi kıl payı kaçıranlara YENİ ŞANS! 3600-4800 günle erken emeklilik kapısı açılıyor

EYT’de kapsam dışı kalanlar dikkat. Yeni erken emeklilik şansı geldi. Sadece 3600-4800 gün prim yetiyor. Dilekçeyi veren 48 yaş altı emeklilik hakkı yakalıyor.

EYT’yi kıl payı kaçıranlara YENİ ŞANS! 3600-4800 günle erken emeklilik kapısı açılıyor
Yayın Tarihi: 23.08.2023 21:15:00

Erken emeklilik hayali kuran ancak EYT'Yİ kaçıranlar için son dakika müjdesi geldi. Yeni EYT için düğmeye basıldı. Kısmi yemeklik sistemi ile birlikte artık 3600 4800 günle emeklilik Mümkün olacak. Aynı zamanda yaş şartı aranmayacak. 10 yıl sigortalı süresi olanlar dilekçe vererek erken emeklilik hakkını elde edecek. Yeni erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

EYT yasası sayesinde uzun süreden beri bekleyen birçok vatandaş erken emeklilik hakkını elde etmişti. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta başlangıcı olanları kapsayan düzenleme ile şu ana kadar erken emeklilik hakkını alan kişi sayısı 2 milyonu aştı. Aynı zamanda kademeli olarak erken emeklilik imkanı devam ediyor. Ancak bir süredir EYT'Yİ kaçıran vatandaşların da yeni düzenleme çağrısı bulunuyordu. Nihayet vatandaşın sesine kulak verildi. Eyt'yi kaçıranlara da yeni erken emeklilik düzenlemesi geliyor. Peki yeni erken emeklilik kimleri kapsıyor? Yeni erken emeklilik düzenlemesi ile Kimler emekli olabilir?



EYT’Yİ KAÇIRANLARA YENİ ERKEN EMEKLİLİK ŞANSI

EYT düzenlemesinden çeşitli sebeplerden dolayı faydalanamayan vatandaşlar bir süredir yeni bir düzenleme beklenmesi içindeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda ilk sinyali seçim öncesinde vermişti. Emeklilik sisteminde köklü bir reform hazırlığına başlandığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaların ardından detaylar da ortaya çıktı.


Yapılacak olan yeni düzenleme ile kısmi emeklilik hakkı gelecek. Kısmi emeklilikte yaş şartı aranmayacak. Sigortalılık süresi, prim gün sayısı ve sigorta başlangıç tarihi emeklilik yaşında etkili olacak. Yani yaş beklemeden emeklilik hakkı milyonlarca kişiye verilecek.



YAŞ ŞARTI OLMADAN ERKEN EMEKLİLİK

Yeni emeklilik sisteminde şartlar belli oldu. Milyonlarca vatandaş artık 50 yaş altı erken emeklilik hakkına kavuşacak. 1999 sonrası sigorta girişi olanlar, prim eksiği olanlar, ev hanımları, staj ve çıraklık mağdurları ile prim mağduru olan Bağ-Kurluları kapsayan yeni sistemden milyonlarca kişi faydalanacak. Yeni emeklilik düzenlemesi ile 3600-4800 günle erken emeklilik kapısı açılmış olacak.

Erken emeklilik düzenlemesi için tarihler de belli oldu. Vatandaşlar çok beklemek zorunda kalmayacak. Çünkü Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte erken emeklilik düzenlemesi sunulacak. Yeni erken emeklilik düzenlemesinin kısa sürede kabul edilmesi bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR